Czas na ekologiczne koktajle

Wraz z ciepłymi dniami, “ożył” nasz dział poświęcony przepisom na eko napoje. Dziś proponujemy dwa przepisy na ekologiczne koktajle.

Tym razem, nasza niezawodna czytelniczka – Agnieszka Szeffler Grudkowska, proponuje dwa koktajle:

Bardzo pożywny, śmiało może zastąpić drugie śniadanie lub kolację. Nadaje się dla osób z nietolerancją laktozy, jak i będących na diecie bezglutenowej – po wykluczeniu zarodków pszennych. Mleko sojowe możemy zastąpić np. ryżowym.

Koktajl jest sycący i śmiało może zastąpić nam drugie śniadanie lub kolację. Dodatkowo zawiera bardzo dużo witamin z grupy B, żelaza, wapnia, magnezu oraz potasu; sok malin obfitujący także  w wit.E, C, PP – wzmocni nasz organizm i pomoże w regeneracji sił witalnych.

Osoby na diecie bezglutenowej mogą zamiast otrębów owsianych dodać trochę ekspandowanego amarantusa bio.


W obu koktajlach można także z powodzeniem zastosować mleko krowie.

Poczytaj o innych eko napojach:

Delikatne, pyszne i orzeźwiające smoothie BIO

Na coraz cieplejsze dni? ekologiczne lemoniady



Cotygodniowa porcja BioInformacji do Twojej skrzynki e-mailowej – zapisz się na nasz newsletter (lewy dolny róg strony)


 


<!–[if !supportLineBreakNewLine]–>
<!–[endif]–>