Teraz czytasz...
Coraz więcej ekologicznych superfoods na rynku
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
Bio Kurier

Coraz więcej ekologicznych superfoods na rynku

 

Z miesiąca na miesiąc na półkach sklepów z ekożywnością (i nie tylko) przybywa superfoods. Niedawno ich ofertę poszerzyła także firma Symbio – spróbować można ekologicznej spiruliny a także sproszkowanej trawy jęczmiennej.

Sproszkowane trawy jęczmienne i pszeniczne

– Proszki trawy jęczmiennej i pszenicznej powstają w wyniku wysuszenia a następnie sproszkowania liści. W przeciwieństwie do ziaren nie zawierają glutenu, natomiast naturalnie zawierają zielony barwnik chlorofil – tłumaczy Marta Sowa z Symbio Polska.

Sproszkowana trawa jęczmienna dostępna jest w opakowaniu 100g a trawa pszeniczna w opakowaniu 250g.

Spirulina

Z kolei spirulina to rodzaj zielononiebieskiej mikro algi z grupy sinic. Zawiera naturalny barwnik chlorofil. Może być spożywana samodzielnie lub używana jako dodatek do jogurtów lub  soków. Sprawdza się także jako składnik makaronów,  sosów, czy  ciasteczek. Produkty dostępny jest w opakowaniu 100 g.

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.