Teraz czytasz...
Ciasteczka z płatków

Ciasteczka z płatków

Składniki:

½ kostki masła
2 szklanki cukru
6 łyżek mleka
4 łyżki kakao
3 szklanki płatków
5 dag rodzynek


Sposób przygotowania:


Składniki w pozycji 1-4 podgrzać i rozpuścić (nie gotować), gorącą masą zalać płatki i wymieszać, dodać bakalie. Wykładać łyżką na papier lub pergamin, spożyć po ostygnięciu.

Zobacz także

orzechy nerkowca

[Wróć do spisu Eko Deserów] | [Wróć do spisu przepisów ]

autorka przepisu: Agata Olejniczak

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.