Teraz czytasz...
Biszkopt z galaretką truskawkową
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl

Biszkopt z galaretką truskawkową

Składniki:

Biszkopt:
6 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
¾ szklanki mąki
¾ szklanki cukru

Masa truskawkowa:
2 galaretki truskawkowe
4 łyżki cukru
0,5 l musu truskawkowego

1.    Biszkopt: Ubijam białka, dodaje cukier, żółtka.
2.    Dodaje mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
3.    Ciasto wylewam na formę wyłożoną papierem.
4.    Piekę ok. 40 minut w temp. 180C.
5.    Po przestudzeniu kroje na 2 części.
6.    Masa truskawkowa: Galaretki  (2szt.)rozpuszczam w 1 szklance gorącej wody.
7.    Truskawki ucieram blenderem i do 0,5 l przecieru truskawkowego dodaje rozpuszczoną galaretkę.
8.    Czekam aż mus zacznie zastygać i wykładam go na połowę biszkoptu i przykrywam drugą częścią.
9.    Wkładam na 2 godziny do lodówki aby masa zastygła.
10.    Przed podaniem posypuje cukrem pudrem.

 

autorka przepisu: Katarzyna Kosmala

Wróc do spisu przepisów

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.