Biofach i Vivannes 2014: czego spodziewać się na targach?

W dniach od 12 do 15 lutego 2014 roku odbędzie się 25. edycja targów BIOFACH. Organizatorzy spodziewają się 2400 wystawców i ponad 40000 zaopatrzeniowców branżowych.

Trendy i innowacje

Nowością w roku 2014 będzie własna kategoria wegańskich artykułów spożywczych. Spośród produktów prezentowanych na stoisku nowości, przedstawiciele branży wybiorą produkt nominowany do nagrody Best New Product Award.

Poszukujący nowych trendów nie powinni ominąć też stoiska Generacja Przyszłości – prezentującego młode innowacyjne firmy wspierane przez Federalne Ministerstwo Gospodarki i Technologii (BMWI). Do Generacji Przyszłości należy też poszerzona Giełda Pracy skupiająca i Miejsce Spotkań: Kariera. Część tego powiązania stanowi ponadto nagroda przyznawana za badania naukowo – badawcze w dziedzinie ekologicznych artykułów spożywczych.

W roku 2014 Kongres towarzyszący targom BIOFACH i VIVANESS skupi się na kwestiach takich, jak: położenie silniejszych akcentów i koncentracja tematyczna dotycząca poszczególnych dziedzin i forów, zmniejszenie ilości poszczególnych terminów do 70, urozmaicenie i inspiracja.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Miejsce Spotkań Przedstawicieli Handlu Branżowego obejmie:
Forum Przedstawicieli Handlu Branżowego łączącego bezpośrednio w hali targowej wygłaszane referaty i imprezy odbywające się w ramach Kongresu
Klub Przedstawicieli Handlu Branżowego (platforma do prowadzenia intensywnych dyskusji, odpoczynku i zasięgania informacji). Wstęp do Klubu jest bezpłatny, jednak konieczne jest przedłożenie legitymacji potwierdzającej działalność w zakresie obrotu detalicznego.

Światy doświadczeń: Informowanie, degustacja, inspiracja

W roku 2014 targi BIOFACH zaoferują możliwość wzięcia udziału w pięciu Światach doświadczeń. Premiera prezentacji Świata serów odbyła się w lutym2013 roku. W tym roku: oleje z oliwek,wina, ryby i kawę. Odbędą się: prezentacja połączona z degustacją, warsztaty z kulinarnymi koneserami, doświadczonymi znawcami branży i dobrego smaku.

Udo Funke, kierownik targów BIOFACH i VIVANESS tak zachęca do udziału:„Wspólnie z naszymi partnerami, ekspertami, którzy we wszystkich Światach doświadczeń pozostają do dyspozycji odpowiadając na wszelkie pytania, naszą koncepcją oferujemy przedstawicielom handlu detalicznego odwiedzającym targi BIOFACH szeroki zakres wartości dodanych. Wartość dodaną tworzy obok atrakcyjnej formy prezentacji przede wszystkim profesjonalna kompetencja, którą osiągamy organizując warsztaty i dyskusje fachowe. Mamy nadzieję, że w ten sposób każdemu przedstawicielowi handlu dostarczymy dokładnie to, co będzie mógł z powodzeniem wykorzystać w jego osobistej zawodowej codzienności przy stoisku z serami lub rybami, przy regale z olejami z oliwek i winami lub we własnym barze kawowym: pomoc dotyczącą sprzedaży i pozycjonowania towarów, jak również liczne przykłady najlepszych praktyk.”

BIOFACH i VIVANESS co roku oferują największą międzynarodową platformę prezentacji ekologicznych produktów żywnościowych i kosmetyków naturalnych. W Kongresie uczestniczy wielu wybitnych specjalistów prezentujących ugruntowaną wiedzę fachową. Co roku bierze w nim udział  ponad 8.000 z ponad 40.000 gości odwiedzających duet targowy. Zachowana zostaje jego funkcja platformy transferu wiedzy.

Udo Funke, kierownik targów BIOFACH i VIVANESS:„Nowością w roku2014 będzie przede wszystkim położenie silniejszych akcentów, koncentracja tematyczna i fora Kongresu. To oznacza zmniejszenie o połowę liczby referatów do około 70. Na pierwszy plan wysuwa się różnorodność i błyskotliwość, jak również tematy, które z jednej strony stanowią źródło inspiracji i z drugiej strony pozwalają spojrzeć poza brzeg własnego talerza.”

Uczestnicy Kongresu 2014uzyskają możliwość zasięgania informacji na siedmiu forach (BIOFACH, długotrwałość, handel branżowy,Gastro/HoReCa, Fair i VIVANESS). Ponadto w roku 2014 głównym tematem Organic 3.0 będzie – Rolnictwo ekologiczne i gospodarka żywnościowa przyszłości.

Matariały prasowe: www.biofach.de

Brak postów do wyświetlenia