BioFach 2013 – nowości. Jogurty mrożone BIO

Mrożone ekologiczne jogurty Tim’s Frozen Yogurt uznane zostały za najbardziej innowacyjny nowy produkt na Targach BioFach 2013 w kategorii produkty mrożone.

Jogurty wyprodukowane są na bazie niskotłuszczowego jogurtu. O smaku finalnego produktu decyduje długość czasu dojrzewania. Proces ten trwa od 16 do 18 godzin i w ten sposób tworzy własną charakterystyczny smak i konsystencję.

“Tim’s Frozen Yogurt oferowany jest w opakowaniach  500 ml. Na razie jogurty mrożone dostępne są w 3 smakach (naturalny, mango-marakuja, truskawka) ale producent, niemiecka mleczarnia Schrozberger Milchbauern zapowiada wprowadzenie większej ilości opcji. Jogurty mrożone posiadają certyfikat ekologiczny oraz certyfikat rolnictwa biodynamicznego Demeter.

W zamrażalce można trzymać je przez 24 miesiące.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Targi BioFach odbyły się w Norymberdze w dniach 13-16 lutego 2013. To największa światowa impreza targowa branży ekologicznej. Przeczytaj nasze teksty na temat: BioFach 2013.

Brak postów do wyświetlenia