Choć preferujemy i promujemy raczej ideę „slow” niż „fast”, Australijski przykład pokazuje, że także w dziedzinach, w których dominuje zazwyczaj szybkie tempo i minimalizowanie kosztów zaczyna dostrzegać się znaczenie zdrowotności i ekologii.
To nie pierwsza tego typu inicjatywa. Znacznie bardziej zaawansowane działania w kierunku EKO podjęli Holendrzy z Eat2Be. Na stronach Biokuriera pisaliśmy już o holenderskiej restauracji typu Fast food, która w 100% serwuje dania oparte na żywności ekologicznej i podlega certyfikacji.
Przeczytaj: Holandia. Certyfikat ekologiczny dla restauracji
Interesuje Ciebie tematyka eko cateringu i żywności eko w restauracjach? Czytaj:
(źródło: organic-market.info) fot. www.sxc.hu
Chcesz być na bieżąco z BIO? Zapisz się na nasz newsletter (u dołu po lewej stronie)
lub sprawdź nasze profile na portalach społecznościowych Facebook i Twitter!
Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!