Aplikacja e-Food teraz z opcją skanowania kodów kreskowych

Dostarczenie informacji o składzie produktu po zeskanowaniu jego kodu kreskowego – to zadanie, które realizuje zaktualizowana wersja aplikacji eFood

O e food pisaliśmy już na stronach Biokuriera w artykule: Aplikacja E-Food – sprawdź co się kryje za E- symbolem

W e-food każda pozycja opatrzona jest dokładnymi danymi na temat źródła pochodzenia substancji, ryzyka lub korzyści płynących z jej spożywania oraz rekomendowanego dziennego spożycia. Aplikacja umożliwia identyfikację zagrożeń płynących ze spożycia substancji chemicznych oznaczonych symbolem „E”, używanych przez producentów żywności m.in. do „polepszania” jej smaku lub wydłużania okresu przydatności do spożycia.

Najnowszy update aplikacji e-Food daje możliwość pozyskiwania informacji za pośrednictwem czytnika kodów kreskowych. Pozwala to na zeskanowanie kodu prosto ze „sklepowej półki” i odszyfrowanie informacji na temat składu produktu, który chce się kupić. Dzięki intuicyjnemu i jasnemu oznaczeniu produktów i rekomendacji każdy użytkownik otrzymuje  kompletną wiedzę na temat interesującego go artykułu.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

We wcześniejszej wersji narzekano na małą ilość produktów w bazie, trudności ze skanowaniem i rozpoznawaniem kodów kreskowych. Oceny użytkowników z 2013 roku zapewne wpłynęły na możliwość współtworzenia aplikacji z korzystającymi z niej i udoskonalenie wersji aktualnie dostępnej. Wkrótce ją przestujemy!

oprac. Małgorzata Górska

Brak postów do wyświetlenia