Adrian Feliks poprowadzi warsztaty na katowickim BioBazarze

Znany z programu TOP Chef Adrian Feliks sobotę (20 września) zagości w Katowicach i  poprowadzi warsztaty kulinarne “Biokurczak na BioBazarze”.

Potrawy przygotowywane na warsztatach Adriana Feliksa zwykle zaskakują połączeniami smakowymi. Kucharz specjalizuje się w daniach śródziemnomorskich, choć sam również chętnie tworzy własne kompozycje. Po programie TOP Chef trafił na miesięczny staż do wyrafinowanej warszawskiej restauracji Atelier Amaro. Prowadzi też własną firmę SPOON zajmującą się organizacją warsztatów kulinarnych i innych wydarzeń, związanych ze światem kulinarnym.

Sam o sobie mówi:„Kucharzem zostałem przez przypadek. Los chciał, że zostałem zmuszony wyjechać za granicę w poszukiwaniu pracy. Bardzo szybko znalazłem ją w Belgii. Zacząłem od zmywaka, natomiast w wolne dni szef kuchni pozwolił mi przychodzić do pracy i pobierać nauki. Po upływie pół roku rozpocząłem pracę w kuchni i gotuję do dziś.”

Biokurczak na Biobazarze

Prowadzone przez Adriana Feliksa warszaty odbędą się wśród stoisk z eko żywnością w godzinach 10-13. Weźmie w nich udział 6 osób. Na facebooku organizatorzy zapowiadają, że kolejne zajęcia prowadzone przez Adriana Feliksa odbędą się w trzecią sobotę października i listopada

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

BioBazar Huta Baildon działa w Katowicach od kwietnia 2014 roku. W tej chwili ma 40  wystawców. Zarówno katowicki jak i warszawski BioBazar różni się od innych tego typu przedsięwzięć tym, że produkty dostępne na nich posiadają certyfikat żywności ekologicznej.

Brak postów do wyświetlenia