Żywność ekologiczna w Polsce 2017 – druga część raportu IMAS dostępna

Druga część przygotowanego przez IMAS raportu Żywność ekologiczna w Polsce 2017 zawiera wyniki badania jakościowego, którego celem było pogłębienie treści dotyczących wizerunku konsumenta oraz żywności ekologicznej, a także motywów i barier zakupu ekożywności.

Pierwsza część raportu Żywność ekologiczna w Polsce 2017 opublikowana została wiosną.

Podczas przygotowań do drugiej części, ankieterzy przeprowadzili pogłębione wywiady z ekspertami, producentami, dystrybutorami oraz konsumentami żywności ekologicznej.

Jakie informacje zawarto w wynikach badania jakościowego do raportu “Żywność ekologiczna w Polsce”?

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Rozmowy dotyczyły skojarzeń z żywnością ekologiczną, wizerunku bioproduktów i producentów, motywów zakupowych, źródeł informacji oraz prognoz dalszego rozwoju. Spektrum rozmówców pozwoliło również uchwycić różnice w postrzeganiu i nazywaniu zarówno produktów ekologicznych jak i konwencjonalnych.

Wkrótce na stronach Biokuriera rozwiniemy tematy poruszane w raporcie.

Gdzie pobrać raport?

Obie części raportu są dostępne do pobrania na stronie IMAS