Teraz czytasz...
Żywność ekologiczna w Polsce 2017 – druga część raportu IMAS dostępna
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
Bio Kurier

Żywność ekologiczna w Polsce 2017 – druga część raportu IMAS dostępna

Druga część przygotowanego przez IMAS raportu Żywność ekologiczna w Polsce 2017 zawiera wyniki badania jakościowego, którego celem było pogłębienie treści dotyczących wizerunku konsumenta oraz żywności ekologicznej, a także motywów i barier zakupu ekożywności.

Pierwsza część raportu Żywność ekologiczna w Polsce 2017 opublikowana została wiosną.

Podczas przygotowań do drugiej części, ankieterzy przeprowadzili pogłębione wywiady z ekspertami, producentami, dystrybutorami oraz konsumentami żywności ekologicznej.

Jakie informacje zawarto w wynikach badania jakościowego do raportu „Żywność ekologiczna w Polsce”?

Rozmowy dotyczyły skojarzeń z żywnością ekologiczną, wizerunku bioproduktów i producentów, motywów zakupowych, źródeł informacji oraz prognoz dalszego rozwoju. Spektrum rozmówców pozwoliło również uchwycić różnice w postrzeganiu i nazywaniu zarówno produktów ekologicznych jak i konwencjonalnych.

Wkrótce na stronach Biokuriera rozwiniemy tematy poruszane w raporcie.

Gdzie pobrać raport?

Obie części raportu są dostępne do pobrania na stronie IMAS

 

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.