O medale i wyróżnienia targowe WorldFood walczyło ponad 140 produktów spożywczych. Nagrody przyznano w czternastu kategoriach.
Jury, w składzie którego zasiedli Jarosław Uściński (Przewodniczący Jury, Prezes OSSKiC), Kevin Aiston, Grzegorz Łapanowski, Agnieszka Szpaderska (Dyrektor Targów), Kurt Scheller i prof. Krzysztof Krygier, debatowało przez kilka godzin. Degustowano i oceniano wszystkie produkty konkursowe krajowe i zagraniczne. Przyznano 18 medali i 16 wyróżnień.
W kategorii „Żywność ekologiczna” laureatami Konkursu o Złoty Medal Targów WorldFood Warsaw 2018 zostali:
- Złoty Medal: Pesto z jarmużu Eko, Dary Natury
- Wyróżnienie: Ekologiczny koncentrat z aronii, PPHU Bio Juice
- Wyróżnienie: Ekologiczne ogórki kiszone, Farma Świętokrzyska
- Wyróżnienie: Pasta Napoli, Naturcompagnie
Wręczenie statuetek i medali targowych odbędzie się 11 kwietnia podczas wieczornej Gali.
Co w programie World Food 2018?
Targi WorldFood już niedługo
Targi WorldFood 2018 odbędą się w dniach 10-12 kwietnia 2018 r. w hali EXPO XXI przy ul. Prądzyńskiego w Warszawie
. W tym roku debiutuje nowy sektor dedykowany nutraceutykom. Objęty został patronatem Krajowej Rady Suplementów i Odżywek oraz European Federation of Associations of Health Product Manufacturers (EHPM). Wystawcy zaprezentują wyciągi z roślin, ekstrakty oraz preparaty, w których można znaleźć wyizolowane składniki o działaniu prozdrowotnym.
10 kwietnia 2018 r. o godz. 15.00 zapraszamy na prezentację pt.:„Perspektywy, szanse i zagrożenia dla ekosklepów”, którą poprowadzi Karol Przybylak, redaktor naczelny Biokuriera.