Na koniec marca planowane jest otwarcie trzeciego lokalu powstającej sieci kawiarni Organic Coffee & more. Kawiarnie oferują żywność oraz napoje w 100% ekologiczne.
Kolejna kawiarnia umiejscowiona na Starym Mokotowie, niedaleko Pól Mokotowskich, to jednocześnie pierwsza kawiarnia franczyzowa. Ok. półtorej roku temu powstał pierwszy lokal Organic Coffee & more, który mieści się w ścisłym centrum stolicy, na ul. Pięknej 19. Druga kawiarnia znajduje się na Starym Mieście, przy ul. Podwale.
Kawiarnie oferują ekologiczne napoje: kawę z różnymi rodzajami mleka do wyboru, herbatę, smoothies, koktajle, lemoniady oraz świeżo wyciskane soki, a także ekologiczną żywność: przygotowywane na miejscu kanapki, jogurty z granolą oraz lekkie dania lunchowe: tarty, warzywa z taboule i zupę dnia. Klienci mogą sprawdzić na miejscu ekologiczne certyfikaty dostawców.
– Innowacją jest oferowanie żywności ekologicznej, która w Polsce jest 2-3-krotnie droższa od konwencjonalnej, w normalnych, przystępnych cenach. Espresso na bazie kawy z certyfikatem ekologicznym oraz Fairtrade kosztuje 7 zł, koszt kanapek na zimno lub ciepło waha się w granicach 8 – 12 zł, zupa to koszt 10 zł. Kawiarnie oferują ekologiczną żywność bezglutenową, bez cukru czy też wegańską – przekonuje Ewelina Błaszczyk, właścicielka sieci.
Trzy tygodnie po otwarciu pierwszej kawiarni koncept zdobył nagrodę internautów za najlepszą kawę w Warszawie. W maju 2015 r. kawiarnie zdobyły pierwsze miejsca w kategoriach: Debiut Konceptu i Nowatorska Strategia Marketingowa na konferencji Sweets & Coffee Forum, zaś w październiku 2015 r. pierwsze miejsca w tych samych kategoriach, ale już na największej konferencji gastronomicznej w kraju.
Obecnie dopinane są również szczegóły drugiej kawiarni franczyzowej w Warszawie. Planowane są także otwarcia poza stolicą.