Warszawa. Ruszył Festiwal Chlebów Świata. Eko pieczywa nie zabraknie

Promocja chleba we wszelakich postaciach i prezentacja wypieków to tylko niektóre z atrakcji warszawskiego Festiwalu Chlebów Świata. Udział w wystawie zapowiedzieli również bio piekarze.

– Celem tej inicjatywy jest promocja chleba, pokazanie jego powszechności, oraz  różnorodności. Zaplanowaliśmy, że będzie się składała się z dwóch segmentów: pierwszy to prezentacja wypieków pieczywa według receptur kultywowanych z różnych części świata, drugi to ekspozycja producentów pieczywa oraz związanych z piekarnictwem produktów. Nie zabraknie też pokazu rodzajów ziarna oraz mąki – piszą organizatorzy na stronie internetowej Festiwalu (www.chlebyswiata.pl).Festiwal portrwa od 21 do 23 marca, wystawę zwiedzać można od godz. 9 do 17.

Pieczywo zaprezentuje około 30 wystawców, a wśród nich obecna na rynku od wielu lat Bio Piekarnia z Grzybowa oraz Bio Piekarnia Bogdana Smolorza z Grudyni Wielkiej, która niedawno rozpoczęła działalność i w trakcie imprezy zaprezentuje 6 rodzajów chleba.

Co: Festiwal Chlebów Świata
Gdzie: Warszwa, ul. Ratuszowa 13 (blisko dworca Wileńska)
Kiedy: 21-23 marca 2014

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Brak postów do wyświetlenia