– tekst sponsorowany –
Sproszkowane soki ekologiczne hiszpańskiej marki Soria Natural pojawiły się na polskim rynku. Produkt dostępny jest w 5 różnych smakach.
Dlaczego produkt warty jest zainteresowania i co wyróżnia go w stosunku do dostępnych powszechnie sproszkowanych części roślin sprzedawanych w formie sypkiej?
– Przy uprawie roślin nie używa się żadnych nawozów sztucznych ani środków ochrony roślin. Do produkcji soku wykorzystuje się tylko pełnowartościowe, dojrzałe rośliny, aby zawartość substancji czynnych była najwyższa. Sok wytłaczany jest od razu po zebraniu i umyciu roślin, aby wykluczyć ryzyko fermentacji, a następnie jest nebulizowany i odwadniany
– mówi Tomasz Kotula, który oferuje produkt zarówno w hurcie jak i detalu.
Sproszkowane soki BIO dostępne są w formie tabletek (opakowania po 50g-100sztuk lub 150g-300sztuk ), w 5 smakach:
Ekologiczny sproszkowany sok MŁODY JĘCZMIEŃ
Ekologiczny sproszkowany sok MŁODA LUCERNA( Alfalfa)
Ekologiczny sproszkowany sok MARCHEW
Ekologiczny sproszkowany sok BROKUŁ
Ekologiczny sproszkowany sok KARCZOCH
– Przy wyborze pomiędzy sproszkowanymi roślinami a odwodnionymi sokami warto sobie odpowiedzieć na pytanie czy tańsza zmielona roślina, tak naprawdę nie okazuje się być droższą namiastką zielonego soku? Niższa wchłanialność, duża ilość błonnika, brak pewności co do obecności żywych enzymów…Nasz organizm nie skorzysta z tego produktu w takim stopniu jak z odwodnionego soku, który dzięki zastosowaniu innowacyjnej technologii zapewnia praktycznie całkowitą przyswajalność zawartych w nim wartości odżywczych. Coraz częściej sięgamy po sok w tabletkach ze względu na wyjątkową skuteczność i szybkie działanie skoncentrowanych wartościowych składników roślin – przekonuje Tomasz Kotula.
Szczegółowe informacje dotyczące właściwości i sposobu użycia suplementów dostępne są na stronie internetowej www.organicznysklepik.pl