Rolnictwo ekologiczne i produkcja żywności – studia na SGGW. Nowy kierunek

Ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności – Organic Agriculture and Food Production (OAFP) to nowy kierunek studiów licencjackich w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Językiem wykładowym będzie angielski a studiować będzie można za darmo dzięki dotacji z Unii Europejskiej.

Studia mają na celu wykształcenie specjalistów w zakresie rolnictwa ekologicznego i produkcji żywności organicznej.

Interdyscyplinarny program

Zajęcia dla studentów prowadzone będą przez kadrę akademicką z różnych wydziałów SGGW (Rolnictwa i Biologii, Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Nauk o Żywności, Ogrodnictwa, Biotechnologii i Architektury Krajobrazu, Nauk o Zwierzętach, Nauk Ekonomicznych) oraz wykładowców z innych uczelni, także zagranicznych

– czytamy na stronie SGGW.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Co będą potrafić absolwenci Organic Agriculture and Food Production (OAFP)?

Absolwent kierunku Organic Agriculture and Food Production (OAFP) ma być wstępnie przygotowany do pracy w kolejnych szczeblach łańcucha produkcji żywności ekologicznej:

  • przetwórstwie,
  • handlu,
  • systemach kontroli i certyfikacji
  • firmach związanych z edukacją, upowszechnianiem wiedzy i usługami doradczymi w zakresie rolnictwa ekologicznego.

Przy tworzeniu programu studiów konsultowano się z przedstawicielami branży ekologicznej.

Studia trwają 6 semestrów.

Zajęcia zaczynają się 1 października 2018.

Więcej informacji na stronach SGGW

Brak postów do wyświetlenia