Promowali polską żywność ekologiczną na paryskich targach NATEXPO

600 wystawców, 12 tys. zwiedzających z 64 krajów – to liczby obrazujące rozmiar targów NATEXPO, które odbyły się w Paryżu. Podczas tego wydarzenia odbyła się konferencja promująca polską żywność eko. 

W trakcie seminarium zaprezentowano najważniejsze informacje nt. stanu polskiego rolnictwa ekologicznego oraz perspektyw polsko-francuskiej współpracy w tym zakresie.

W imieniu Kierownika WPHI otwarcia dokonał Maciej Kowalski, I Sekretarz WPHI w Paryżu. Następnie Michał Rzytki, Naczelnik Wydziału Rolnictwa Ekologicznego w MRIRW przedstawił prezentację na temat struktury i potencjału jaki stoi przed polskim rolnictwem ekologicznym.

André Bednarz, dyrektor firmy EXP-PECO Conseil przedstawił praktyczne aspekty związane ze współpracą między polskimi a francuskimi firmami.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Na zakończenie przedstawiciele dwóch polskich firm obecnych na targach: BIOFOOD oraz PLANET FOOD zapoznali uczestników ze swoją ofertą eksportową.

Konferencja zorganizowana została przez Ministerstwo Rolnictwa i Wydział Promocji Handlu i Inwestycji Ambasady Polskiej w Paryżu. WPHI w Paryżu miał podczas targów swoje stoisko informacyjne, na którym zwiedzający mogli zapoznać się z polską ofertą eksportową w sektorze produktów „bio” oraz spróbować wybranych polskich specjalności, w tym soków warzywnych oraz słodyczy.

Brak postów do wyświetlenia