Poznański KoneSER ponownie zaprasza na 3-godzinne warsztaty z pokazem warzenia sera podpuszczkowego. Tym razem w roli osoby prowadzącej: producent Serów Ślubowskich – Igor
Pietrzyk.
Prowadzący odpowie na pytania:
– jak się robi dobry ser?
– skąd się biorą dziury w serze?
– jakie są rodzaje serów?
– czym różni się ser dojrzewający od niedojrzewającego?
Spotkanie umożliwia poznanie etapów powstawania sera – od tworzenia się skrzepu, poprzez wytwarzanie się gęstwy serowarskiej, po ziarno i właściwy ser. Uczestnicy na własne oczy, zobaczą jak zachodzi „serowa magia”, poznają niezbędny asortyment. Będą mięli okazję zadać pytania i czerpać z wiedzy i doświadczenia praktyka, właściciela Przetwórstwa Farmerskiego Sery Ślubowskie. Spotkaniu towarzyszyć będzie degustacja serów producenta przy kieliszku polskiego wina.
ZA ILE: 60 zł.
KIEDY: 26.09.2014 godz. 18:00-21:00
GDZIE: KoneSER Rynek Jeżycki 3/2b Poznań
Zapisy: koneser@konesersera.pl
Liczba miejsc ograniczona.
Gwarancją rezerwacji miejsca jest wysłanie wiadomości e-mail i dokonanie przedpłaty.
Minimalna liczba uczestników, gwarantująca odbycie się warsztatów to 10 osób.
Informacje na podstawie materiałów organizatora.