Teraz czytasz...
Polska marka wegańskich czekolad debiutuje na rynku
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl

Polska marka wegańskich czekolad debiutuje na rynku

Avatar photo

6 rodzajów certyfikowanych ekologicznych czekolad wypuszcza na rynek Las Vegan’s. To nowa inicjatywa twórców Manufaktury Czekolady. Tym razem zabrali się za rzemieślniczą czekoladę w wersji wegańskiej.

Wszystkie produkty Las Vegan’s wytwarzane są zgodnie z filozofią bean to bar, a zatem bezpośrednio z ziarna kakaowca aż do gotowej tabliczki. Nie zawierają składników pochodzenia zwierzęcego i są odpowiednie dla wegan, wegetarian oraz wszystkich osób dbających o zdrowe żywienie. Co ważne – wegańska czekolada uzyskała także certyfikację BIO.

Las Vegan’s – dostępne rodzaje czekolad

W sprzedaży dostępnych jest 6 produktów: ciemna czekolada ze świeżo prażonych ziaren kakaowca oraz 5 wersji czekolad na bazie zamienników mleka pochodzących z kokosa i owsa, z różnymi owocowymi dodatkami, a także z orzechami.

Przeczytaj także: Truskawki i czekolada? Duet idealny!

– Innowacyjność naszego pomysłu polega na wykorzystaniu jedynie ekologicznych surowców przy produkcji czekolady wegańskiej i opakowań, w których jest sprzedawanaLas Vegan’s to pierwsza marka wegańskich czekolad, w której tradycyjne sreberko i folia zostały zastąpione papierowymi i w pełni kompostowalnymi opakowaniami.  Czekolada posiada czysty skład i powstaje z ograniczonej listy naturalnych składników BIO – informuje Marcin Parzyszek, prezes zarządu Las Vegan’s SA.

Współpracujemy już m.in. z dystrybutorem zdrowych produktów Smak Natury, dzięki czemu Las Vegan’s pojawi się w delikatesach z żywnością ekologiczną – dodaje Parzyszek

Manufaktura Czekolady Chocolate Story, czyli…

Manufaktura Czekolady Chocolate Story produkuje również wiele innych wyrobów m.in. listki czekoladowe, narzędzia czekoladowe, czekoladki pralinowe czy draże czekoladowe. Wszystkie produkty wyrabiane są ze starannie wyselekcjonowanych ziaren kakaowca pochodzących z różnych zakątków świata.

Nie ma w nich żadnych konserwantów, ulepszaczy czy lecytyny sojowej, aby były wyjątkowe w smaku. Fabryka firmy mieści się w podwarszawskich Łomiankach, natomiast lokale własne w Warszawie i Łodzi. Manufaktura Czekolady Chocolate Story prowadzi również warsztaty dla dzieci i dorosłych, osób indywidualnych, instytucji i firm, na których można skomponować własną tabliczkę czekolady z ulubionymi dodatkami.

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.