Druga restauracja pod szyldem Zielona działa w Warszawie w centrum handlowym Arkadia (ul.Jana Pawła II 82). Pierwszy lokal działa w Łodzi.
Łódzki pilotaż był bardzo zachęcający. Dlatego otwieramy kolejny lokal, tym razem w Warszawie i mamy duże ambicje związane nie tylko z polskim, ale i europejskim rynkiem. Dania z polskich, ekologicznych produktów powinny stać się jedną z naszych narodowych specjalności
zapowiedział Przemysław Tomaszewski, prezes Green Way S.A. i członek zarządu Organic Farma Zdrowia.
Co zjesz w „Zielonej”?
Sieć „Zielona” specjalizuje się w pełnowartościowej kuchni roślinnej. Serwuje dania bez glutenu, z niskim indeksem glikemicznym, z dodatkiem superfoods, z małą zawartością tłuszczów nasyconych, z produktów ekologicznych i pochodzących od lokalnych dostawców.
Autorką menu jest Małgorzata Główczewska-Chudzik, stylista i projektantka kulinarna również innych marek Green Way:
To przede wszystkim największe klasyki międzynarodowej kuchni roślinnej w mojej własnej autorskiej interpretacji.
Przykładowe potrawy: bliny z kawiorem z bakłażana (w sosie z gruszką w sosie malinowym, z orzechami pinii i sałatką), czarne chili z plackami z dyni, spaghetti z cukinii czy pierogi z ricottą oraz wiele innych wspaniałych dań.
Organic Farma Zdrowia czyli…
Organic Farma Zdrowia to pierwsza i największa w Polsce sieć samoobsługowych delikatesów z produktami ekologicznymi i tradycyjnymi. Sieć składa się z 40 delikatesów stacjonarnych w największych miastach Polski i delikatesów on-line. Spółka Organic Farma Zdrowia S.A. jest notowana na rynku NewConnect od 2008 roku. Od 6 lipca 2016 roku większościowym udziałowcem Organic Farma Zdrowia S.A. jest największy dystrybutor i detalista żywności ekologicznej we Włoszech – spółka ECORNATURASÌ S.P.A. z siedzibą w Weronie.