Teraz czytasz...
O pieczywie bio i żywności eko na Polagrze

O pieczywie bio i żywności eko na Polagrze

Jednym z głównych tematów Strefy Niszy, Innowacji i Tradycji koordynowanej przez redakcję czasopisma Mistrz Branży będzie bio pieczywo i żywność ekologiczna. W niedzielę 28 września do Poznania zawitają przedstawiciele Bio Piekarni z Grudyni Wielkiej (woj. opolskie) oraz jednostki certyfikującej BioCert z Krakowa.

Będą zachęcać piekarzy do przejścia na BIO

Będziemy zachęcać do certyfikacji Bio żeby w efekcie tego w wielu rejonach kraju zaczęły pojawiać się Bio piekarnie jak grzyby po deszczu żeby coraz więcej osób miało dostęp do lepszego jedzenia. A że przybędzie konkurencji ? a, to dobrze. To mobilizuje do bardziej wytężonej pracy – zapowiada biopiekarz Bogdan Smolorz na swoim facebookowym profilu.

Bogdan Smolorz wraz z małżonką zaprezentują wypiek bio pieczywa oraz udzielą niezbędnych rad o tym jak zmienić zakład i przystosować go do warunków produkcji ekologicznej.

Tajniki eko certyfikacji

Z kolei Dorota Kowalewska z BioCert Małopolska informować będzie o tym, jak certyfikuje się produkty Bio i jakie trzeba spełniać wymagania, aby je wprowadzić.

Stoisko redakcji Mistrza Branży znajdować się w pawilonie 5A (stoisko nr 52). Targi Polagra odbywają się w Poznaniu w dniach 29 września – 2 października 2014, ale Strefy Niszy, Innowacji i Tradycji rusza już 28 września 2014.

Zobacz także

Szczegółowy program wydarzenia na stronach czasopisma Mistrz Branży.

Mistrz Branży to czasopismo branżowe dla piekarzy, cukierników, lodziarzy oraz branż pokrewnych

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.