Przetwory 100% owoców Symbio przygotowane są z ekologicznych owoców tj. wiśnia, brzoskwinia, malina, owoce leśne i truskawka.

Zbigniew Kozłowski
Zbigniew Kozłowski

Do przygotowania 100g naszego produktu używamy 100g starannie wyselekcjonowanych owoców. W procesie ich podgrzewania dodajemy jedynie zagęszczony sok jabłkowy oraz naturalne pektyny jabłkowe dzięki czemu uzyskujemy odpowiednią konsystencję pozwalającą na wykorzystanie ich np. jako dodatek do ciast lub naleśników. Produktu nie nazywamy dżemem, czy musem, ponieważ nie stosujemy dodatku cukru, ich słodycz pochodzi z cukrów zawartych w owocach

 

tłumaczy Zbigniew Kozłowski, wiceprezes Symbio SA.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Produkt dostępny jest w kilku wersjach smakowych:

  • 100% brzoskwinia
  • 100% malina
  • 100% owoce leśne
  • 100% truskawka
  • 100% wiśnia

100% owoców Symbio to nie jedyna nowośc od tego producenta. Wiosną wprowadzone zostały także inne nowe produkty, m.in. ekologiczne granole, czystek i sok tłoczony z kłącza imbiru.

W innej informacji pisaliśmy już, że spółka wprowadza także na rynek markę Symbio Organic Shop dedykowaną ekologicznym sklepom specjalistycznym.

Symbio to przedsiębiorstwo działające w branży żywności ekologicznej od 1998 roku. Specjalizuje się w produkcji i dystrybucji żywności ekologicznej oraz mrożonych półproduktów. Przedsiębiorstwo jest notowane na NewConnect od 2008 roku.

Poniżej galeria zdjęć produktów z serii Symbio 100% owoców:

Interesujesz się nowościami i wydarzeniami dotyczącymi polskiego rynku żywności ekologicznej? Serdecznie zachęcamy do odwiedzania działu EKORYNEK, gdzie co poniedziałek publikujemy relacje, analizy, informacje o nowościach i wywiady. Bądź na bieżąco! 🙂