LaSelva wprowadza pesto pikantne z serem pecorino

Aromatyczne pesto z suszonych pomidorów z dodatkiem oliwy z oliwek, sera owczego i chili to nowość od La Selvy. Gratka dla lubiących pikantne potrawy.

Ekologiczne gospodarstwo LaSelva znajduje się południowej Toskanii. Działa od 1980 roku, Na powierzchni około 350 ha uprawiane są nie tylko warzywa, owoce, ale także zboża i mieszanki paszowe dla bydła.

Więcej informacji i możliwość zakupu: www.laselva-bio.pl

Przepis na obiad z wykorzystaniem naszego pesto może być bardzo łatwy i szybki – przekonuje Jolanta Zbiegni, która zajmuje się dystrybucją produktów La Selva w Polsce.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Wystarczy

  • ugotować makaron np. penne tak, żeby był al dente, odcedzić, przełożyć na patelnię, dodać łyżkę oliwy z oliwek
  • przełożyć zawartość słoiczka z pesto na patelnię, wymieszać, podgrzewać kilka minut mieszając
  • przełożyć na talerz i delektować się smakiem

    Jak wykorzystać pesto w kuchni?

  • do makaronu – szybki obiad, na toastowanym pieczywie jako przekąska,
  • do zupy pomidorowej, żeby nadać jej lepszy i pikantniejszy smak
  • do dipów używanych jako dodatek do mięs

Produkt posiada etykietkę w języku polskim | masa netto: 130 g

Składniki: suszone pomidory*, oliwa z oliwek extra virgin*, pomidory*, ser owczy*, ostra papryczka chilli*, orzechy piniowe*, bazylia*, czosnek*, pieprz*, sól morska

*Składniki z rolnictwa ekologicznego