Naturalna, ekologiczna witamina C czyli mieszanka ekstraktów owocowych z aceroli, amli, cytryny i owoców dzikiej róży pojawiła się na polskim rynku. Produkt posiada certyfikat Soil Association.
Producent, zajmująca się od wielu lat przetwórstwem ziół i produkcją eko herbat, angielska firma Pukka zapewnia, że: naturalna witamina C jest wysoko przyswajalna i pozostaje we krwi do 12 godzin czyli znacznie dłużej niż produkowana przemysłowo witamina C.
Wszystkie owoce wykorzystane do produkcji suplementu pochodzą z upraw ekologicznych.
Produkt jest wegański i wegetariański. Jedno opakowanie zawiera 60 kapsułek i kosztuje około 70 zł.
Skład: owoce Aceroli 18:1◊ ( Malpighia glabtra) (78%)*, owoce Amli(Emblica offcinalis)*, liofilizowany sok z owoców Amla 30:1◊(Emblica offcinalis)* , owoce dzikiej róży(Rose canina) (4%)*, całe owoce cytryny(citrum limonum) (3%)*, liofilizowane czarne jagody 15:1◊ (Vaccinium uliginosum)*, czarny pieprz(Piper nigrum)*. Kapsułki z roślinnej celulozy( hydroxypropyl metyl cellulose )*certyfikowane ekologiczne ◊Współczynnik= stężenie świeżych suszonych roślin do proszku.
W jakich produktach żywnościowych szukać witaminy C?
Przeczytaj także:
Źródło: natural4you, habio
Chcesz być na bieżąco z BIO? Zapisz się na nasz newsletter (u dołu po lewej stronie)
lub sprawdź nasze profile na portalach społecznościowych Facebook i Twitter!
Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!
Polecamy kolejny eko przepis: Makaron z warzywami w sosie serowo-orzechowym