Ruszyły zapisy on line na targi World Food Warsaw w ramach, których działać będzie także Strefa ECO.
III edycja targów WorldFood Warsaw odbędzie się w dniach 19-21 kwietnia w Warszawskim Centrum EXPO XXI. Na zwiedzających czekają – branżowe panele tematyczne i konferencje, rozmowy handlowe, degustacje żywności.
W wystawie biorą udział producenci, importerzy, eksporterzy i dystrybutorzy żywności, napojów oraz dodatków do żywności, przedstawiciele administracji rządowej, organizacje branżowe. W III edycji targów udział wezmą polskie firmy, ale również reprezentanci takich krajów jak: Ukraina, Belgia, Holandia, Hiszpania, Portugalia, Włochy, Macedonia, Tajlandia i Sri Lanka.
Trzeciego dnia żywność eko w centrum uwagi
Pierwszego dnia w programie przewidziano tematykę związaną z eksportem polskiej żywności – perspektywicznymi sektorami i rynkami zagranicznymi oraz barierami w handlu. Drugi dzień targowy poświęcony będzie nowoczesnemu handlowi, a także licznym zmianom i nowym regulacjom, które ten sektor dotknęły. Z kolei ostatni dzień targowy zaprezentuje trendy w produkcji oraz sprzedaży żywności ekologicznej.
Bezpłatnie udział w targach mogą wziąć:
• kupcy, przedstawiciele oraz kadra zarządzającą sieci spożywczych,
• przedstawiciele sieci sklepów detalicznych,
• właściciele sklepów i hurtowni spożywczych oraz alkoholowych,
• dystrybutorzy, importerzy, eksporterzy żywności i napojów,
• dystrybutorzy, importerzy, eksporterzy półproduktów i dodatków do żywności,
• producenci żywności i napojów oraz dodatków do żywności,
• kierownictwo punktów HoReCa,
• właściciele piekarni i cukierni,
• szefowie kuchni i kucharze, stowarzyszenia i władze lokalne.
Osoby które zarejestrują się on-line jeszcze przed targami otrzymają bezpłatnie katalog targowy.
Rejestracja on-line: www.worldfood.pl/Rejestracja-on-line