Teraz czytasz...
Microfood wdrożył system IFS
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl

Microfood wdrożył system IFS

Microfood, producent popularnych ekologicznych przekąsek owocowych Puffins, wdrożył w zakładzie standard jakości IFS.

– IFS (International Food Standard) to przede wszystkim sygnał dla naszych odbiorców zarówno z małych i dużych sieci oraz sklepów niezrzeszonych, że cały czas pracujemy nad jakością naszych wyrobów i nie odpuszczamy. Najważniejsza jest dla nas jakość i bezpieczeństwo oraz przejrzysta komunikacja z klientem. To było ambitne zadanie na ten rok, ale dzięki zaangażowaniu całego zespołu udało się nam zdać audit z bardzo wysoką notą. To nasze zobowiązanie na kolejne lata – tłumaczy Katarzyna Barczyk z Microfood.

Puffins to ekologiczne przekąski – suszone owoce powstające w unikatowej technologii puffingu. Są chrupkie i lekkie, można stosować je jako zamiennik dla chipsów i tradycyjnych słodyczy. Firma MicroFood to rodzinne przedsiębiorstwo, które powstało w 2011 roku.

– Nasze produkty sprzedajemy zarówno w Polsce jak i w Europie, gdzie zdobywają serca kolejnych klientów – tłumaczy Katarzyna Barczyk. Ekologiczne przekąski produkowane przez firmę z Ostrzeszowa dostępne są już obecne w Niemczech, w Belgii oraz Holandii, Francji oraz w Skandynawii.

– Współpracujemy z firmami z USA i Kanady. Obecnie planujemy zdobycie nowych rynków, przede wszystkim w Azji – mówi Katarzyna Barczyk. W planach Microfood jest także poszerzenie palety smakowej Puffinsów.

Zobacz także

Konserwa mielona z mięsa kaczki

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.