Microfood, producent popularnych ekologicznych przekąsek owocowych Puffins, wdrożył w zakładzie standard jakości IFS.
– IFS (International Food Standard) to przede wszystkim sygnał dla naszych odbiorców zarówno z małych i dużych sieci oraz sklepów niezrzeszonych, że cały czas pracujemy nad jakością naszych wyrobów i nie odpuszczamy. Najważniejsza jest dla nas jakość i bezpieczeństwo oraz przejrzysta komunikacja z klientem. To było ambitne zadanie na ten rok, ale dzięki zaangażowaniu całego zespołu udało się nam zdać audit z bardzo wysoką notą. To nasze zobowiązanie na kolejne lata – tłumaczy Katarzyna Barczyk z Microfood.
Puffins to ekologiczne przekąski – suszone owoce powstające w unikatowej technologii puffingu. Są chrupkie i lekkie, można stosować je jako zamiennik dla chipsów i tradycyjnych słodyczy. Firma MicroFood to rodzinne przedsiębiorstwo, które powstało w 2011 roku.
– Nasze produkty sprzedajemy zarówno w Polsce jak i w Europie, gdzie zdobywają serca kolejnych klientów – tłumaczy Katarzyna Barczyk. Ekologiczne przekąski produkowane przez firmę z Ostrzeszowa dostępne są już obecne w Niemczech, w Belgii oraz Holandii, Francji oraz w Skandynawii.
– Współpracujemy z firmami z USA i Kanady. Obecnie planujemy zdobycie nowych rynków, przede wszystkim w Azji – mówi Katarzyna Barczyk. W planach Microfood jest także poszerzenie palety smakowej Puffinsów.