Mąka z pszenicy kamut, mąka z migdałów i nasiona lucerny – nowości od Symbio

 

[tekst sponsorowany]

Symbio, jeden z większych producentów i dystrybutorów żywności BIO, poszerza ofertę o kolejne produkty. Zarówno nowe mąki jak i nasiona to produkty, które do tej pory były trudno dostępne na polskim rynku.


Kamut

to pradawna odmiana pszenicy uprawiana w starożytnym Egipcie. Ziarna kamutu są dwukrotnie większe od ziaren zwykłej pszenicy a mąka z nich ma bardzo delikatny smak. Mąka z parzenicy kamut  z powodzeniem może zastąpić zwykłą mąkę pszenną w większości przepisów, można z niej przyrządzić : ciasta, naleśniki, pieczywo, makaron czy pizzę.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Mąka migdałowa

(czyli mielone migdały) najlepiej nadaje się jako dodatek do słodkich wypieków a także sosów i zup. Na jej bazie można również samodzielnie przygotować mleko migdałowe. W sposób naturalny nie zawiera glutenu.

Nasiona lucerny

są wykorzystywane z dawien dawna w medycynie chińskiej i indyjskiej. U nas najczęściej wykorzystuje się je do uprawy na kiełki, ale można także na ich bazie stworzyć witaminowy napój.

Zobacz więcej w dziale Nowości na rynku BIO

Brak postów do wyświetlenia