Konferencja. Produkt tradycyjny i lokalny: promocja, marka, dystrybucja – przykłady dobrych praktyk

Promocja, dystrybucja, budowanie marki tradycyjnych, lokalnych i ekologicznych produktów – to główne tematy konferencji, która 18 kwietnia 2013 odbędzie się w Przysieku k. Torunia.

Konferencja . Produkt tradycyjny i lokalny: promocja, marka, dystrybucja – przykłady dobrych praktyk  rozpocznie się 18 kwietnia 2013 roku o godz. 930 i potrwa do 15. 30.

Program konferencji:

9.30 – 10.00 rejestracja uczestników

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

10.00 – 10.15 Otwarcie konferencji – Roman Sass Dyrektor KPODR w Minikowie

10.15 – 10.45 Prezentacja projektu „Produkt tradycyjny i lokalny: promocja, marka, dystrybucja
– przykłady dobrych praktyk” oraz raportu z przebiegu procesu ich identyfikacji
Tomasz Włoszczowski, Prezes Społecznego Instytutu Ekologicznego, dyrektor Fundacji Rolniczej
Różnorodności Biologicznej AgriNatura

10.45 – 11.15 Sprzedaż produktów regionalnych i tradycyjnych w świetle obowiązujących przepisów higieniczno-sanitarnych i prawnych
Marek Szczygielski Wojewódzki Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
11.15 – 11.30 przerwa kawowa

11.30 – 12.00 Uczestnictwo producentów produktów regionalnych i tradycyjnych w systemach jakości żywności.
Izabella Byszewska, Prezes Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego

12.00 – 12.30 Tradycyjne i nowoczesne formy i kanały sprzedaży produktów lokalnych, tradycyjnych, regionalnych i ekologicznych, dystrybucja
Karol Przybylak, redaktor naczelny portalu Biokurier.pl

12.30 – 13.00 Promocja, marka, budowanie relacji z odbiorcą produktów tradycyjnych, lokalnych, ekologicznych
Ewa Koreleska, UTP Bydgoszcz

13.00 – 13.30 Przykłady dobrych praktyk – Agnieszka Zamojska, producentka Podpiwka kujawskiego
13.30 – 13.45 przerwa kawowa

13.45 – 14.15 Przykłady dobrych praktyk – Ryszard Gordon, firma Rolmięs

14.15 – 14.45 Przykłady dobrych praktyk – Łukasz Cieśla, producent pieczywa w firmie naZakwasie.pl
14.45 – 15.30 dyskusja, wnioski i podsumowanie: co wpłynęło na sukces prezentowanych dobrych praktyk.
15.30 – obiad

Organizatorami konferencji są: Fundacja Rolniczej Różnorodności Biologicznej AgriNatura oraz Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie

Brak postów do wyświetlenia