-tekst sponsorowany-
Dzieci uwielbiają ketchup ale jak wybrać ten najlepszy? Zasada jest prosta – uważnie przeczytać skład produktu!
Do dobrego w ketchupie?
Ketchup Primaeco zawiera pomidory z upraw ekologicznych, które są przebogate w szereg składników odżywczych, m.in. likopen o właściwościach przeciwutleniających, potas, błonnik czy witaminy A i C. Co najważniejsze – ich wchłanianie nie jest zaburzone przez dodatek cukru. Ketchup jest bezcukrowym zamiennikiem tradycyjnych sosów, dzięki temu chroni przed próchnicą, a stabilizując poziom glukozy we krwi, pomaga w koncentracji oraz zapobiega chorobom cywilizacyjnym: otyłości, cukrzycy czy nadciśnieniu.
Koncentrat soku jabłkowego nadaje mu wyjątkowego smaku jak i szczególnych właściwości. Według medycyny naturalnej jabłka należy jeść głównie jesienią i na początku zimy, ponieważ wtedy są najbogatsze w lecznicze składniki.
Cenny likopen
Na szczęście dzięki przetworom i produktom takim jak np. ketchup możemy się nimi cieszyć przez cały rok. Jak zupa, to pomidorowa! Likopen lepiej wchłania się z ciepłych potraw i z tych z dodatkiem zdrowych tłuszczów. Dlatego do pomidorowych, ciepłych dań warto dodać oliwę z oliwek albo masło klarowane.
Delikatny ketchup to idealny dodatek do domowych frytek. Wystarczy zaopatrzyć się w dobre jakościowo ziemniaki, pokroić je w słupki, obtoczyć w oliwie z oliwek, przyprawić i zapiec. Gotowe!
Więcej o produkcie: www.primavika.pl