28 września na zamku w Kończycach Małych (gmina Zebrzydowice) odbędą się I Targi Żywności Ekologicznej i Tradycyjnej. Impreza ma charakter lokalny, jednak przygotowywana jest z dbałością o każdy szczegół.
Dotychczas targi żywności ekologicznej i tradycyjnej odbywały się w dużych miastach.
Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, by nadać wydarzeniu lokalnego charakteru
– przekonuje Joanna Gwizdała, inicjatorka imprezy, pełniąca funkcję radnej w Kończycach Małych. I dodaje:
Chcemy promować żywność ekologiczną, tradycyjną wśród mieszkańców naszej gminy.
https://biokurier.pl/jedzenie/wiesz-co-jesz/czas-na-grzyby/
I Targi Żywności Ekologicznej i Tradycyjnej. Co w programie?
W trakcie targów promowane będą produkty naturalne, jak również ekologiczne metody uprawy i produkcji żywności.
Będzie można porozmawiać z wystawcami i np. dowiedzieć się, w jaki sposób otrzymać certyfikat ekologiczny. Targi będą też stanowić okazję do zakupu wysokiej jakości polskich produktów, m.in. chleba, miodu, wędlin, wyrobów z mleka, owoców i warzyw
– zapewnia Joanna Gwizdała.
Imprezie towarzyszyć będą liczne atrakcje i niespodzianki, m.in. warsztaty z pszczelarzami oraz warsztaty kulinarne dla dzieci.
Co? Gdzie? Kiedy?
I Targi Żywności Ekologicznej i Tradycyjnej odbędą się na Sali widowiskowej zamku przy ul. Staropolskiej 5 w Kończycach Małych (gmina Zebrzydowice). Impreza rozpocznie się o 9.00 i potrwa do 17.00. Wstęp jest bezpłatny.