Warsztaty kulinarne, spotkania z ekspertami, sezonowy targ warzywno – spożywczy – to tylko niektóre z atrakcji drugiej edycji Festiwalu Dobrego Jedzenia Slow Food Festiwal 2015.
Impreza odbędzie się 9 maja 2015. Festiwal Dobrego Jedzenia Slow Food Festiwal 2015 ma charakter piknikowy. Organizatorzy zapraszają do relaksu na hamakach oraz wypoczynku na kocach rozłożonych na trawie. Uczestnicy festiwalu wzbogacą swoją wiedzę kulinarną, planowane są bowiem warsztaty z cyklu „Śniadanie na Trawie”. Poprowadzi je grupa Okuchnia! oraz blogerka Rudej Gotowanie. W czasie spotkania z ekspertami będzie można samodzielnie przygotować masło, pasty kanapkowe oraz zielone koktajle. Uwaga! Ilość miejsc na warsztatach jest ograniczona. Zgłaszać można się pod adres e-mail: martyna[at]slowyourlife.com.
Sezonowy targ warzywno – spożywczy
W dniu festiwalu zainaugurowany zostanie również sezonowy targ warzywno-spożywczy, na którym swoje naturalne produkty będą sprzedawali lokalni producenci. Kupić będzie można nie tylko warzywa i owoce, ale również nabiał, mięso, przetwory oraz słodycze. Organizatorzy zakładają, że targ będzie się odbywał w warszawskim Jazdowie cotygodniowo, w każdą środą i sobotę.
Festiwal Dobrego Jedzenia Slow Food Festiwal 2015 to akcja kierowana do wszystkich osób zainteresowanych zdrowym i naturalnym odżywianiem. To również sposób na zareklamowanie produktów najwyższej jakości oraz promocja świadomej konsumpcji wśród lokalnej społeczności.
co: Festiwal Dobrego Jedzenia Slow Food Festiwal 2015
gdzie: Warszawa, Osiedle Jazdów
Kiedy: 9 maja 2015, 10-19
Agnieszka Gotówka