Eksperci zastanowią się nad przyszłością specjalistycznych ekosklepów


Jaką rolę mogą odgrywać ekosklepy w przyszłości? Jak powinny konstruować ofertę? Gdzie szukać klientów? Między innymi nad tymi pytaniami zastanawiać się będę eksperci zaproszeni do udziału w debacie podczas II Kongresu Ekobranży, który odbędzie się w trakcie targów NATURAFOOD & beECO w Łodzi.


Do udziału w dyskusji zaproszeni zostali:

Krystyna Radkowska, przezes Polskiej Izby Żywności Ekologicznej – organizacji sektorowej, zrzeszająca rolników, producentów, przetwórców i sprzedawców branży certyfikowanej żywności ekologicznej. Misją Izby jest propagowanie zrównoważonego stylu życia i szeroka edukacja społeczeństwa na temat walorów zdrowotnych produktów ekologicznych oraz sposobu uprawy, hodowli i przetwórstwa bio żywności.

Mariusz Florek – pomysłodawca i właściciel marek Ekoflorka i Veko, specjalizuje się w słodyczach ekologicznych.

Adam Wize, właściciel sklepu i bistro z żywnością ekologiczną Ekokram.

Paweł Poloch – założyciel i właściciel hurtowni z produktami ekologicznymi Betterland oraz e-sklepu drogeria-ekologiczna.pl

Sylwester Strużyna, założyciel i prezes zarządu Bio Planet S.A. – największego polskiego dystrybutora żywności EKO.

II Kongres EKobranży odbędzie się w sobotę 19 października. Początek o godzinie 11.


Debatę ekspercką poprzedzą 3 prezentacje:
Puls ekorynku. Krótkie podsumowanie ostatniego roku w ekobranży. Karol Przybylak (Biokurier)
Jakość i bezpieczeństwo chińskich produktów rolnictwa ekologicznego w Polsce. Sylwia Kaczmarek (gotuj w stylu eko)
Przegląd trendów i prognozy dla ekorynku – Karolina Kałdońska (Ekodostawcy)

Organizatorami kongresu są 3 redakcje: Biokurier, Ekodostawcy i Gotuj w stylu EKO. Partnerem kongresu jest Bio Planet S.A.

Wstęp na II Kongres Ekobranży jest bezpłatny (wystarczy mieć wejściówkę na targi).