Jabłko, winogrono, cytryna, naturalna kofeina i fermentowany jęczmień – to główne składniki delikatnie gazowanego, energetycznego napoju Ixso, który pojawił się w ofercie Nomak.
Napoju udało nam się spróbować podczas targów World Food, które odbyły się w dniach 11-13 kwietnia w Warszawie.
– Ekologiczne i starannie dobrane składniki napoju IXSO dają uczucie sytości, ale nie obciążają nadmiernie żołądka, co jest częstą przyczyną zmęczenia i spadku koncentracji. Owoce użyte w napoju mają naturalny cukier, który odżywia i dodaje nam energii. Dodatkowo wersja z dodatkiem kofeiny znakomicie odegna zmęczenie przy pracy czy nauce w godzinach wieczornych. Napój IXSO zawiera naturalną i dobrze przyswajalną, wegańską witaminę B12 – mówi Dorota Kornas, menedżer do spraw rozwoju sprzedaży w Nomak.
Jedna puszka zawiera 250 ml napoju. IXSO dostępne jest w wersji z kofeiną lub bez.
Składniki: fermentowany jęczmień zwyczajny (60%)*, sok wieloowocowy z koncentratu wieloowocowego (jabłko*, białe winogrona*, cytryna*) (30%), woda, cukier trzcinowy*, kwas węglowy, naturalny aromat kofeiny, naturalny aromat.
Zespół Nomak podczas Targów WorldFood 2017.