Ekologiczne purée z dyni Look Food zostało docenione w konkursie PRZEBOJE FMCG 2018. Nagroda została przyznana w kategorii Innowacyjny Produkt Spożywczy.
Wszystkie zgłoszone produkty najpierw oceniało jury składające się z ekspertów branży FMCG, następnie głosy oddawali detaliści.
Uroczystą galę, która odbyła się 22 maja 2018r. w Villi Foksal poprowadziła Beata Tadla, a uroczystość uświetniła wystawa fotografii krajobrazowych Mariusza Kalinowskiego. Statuetkę odebrała Marta Walasińska, Pełnomocnik Zarządu ds. Marketingu Look Food Sp. z o.o.
Puree z dyni, czyli…
Purée składa się w 100% z najwyższej jakości mielonego miąższu ekologicznej dyni. Dynia to warzywo niskokaloryczne, bogate w składniki odżywcze. Purée z dyni Look Food wyróżnia się jedwabistą konsystencją oraz delikatnym, łagodnym i słodkawym smakiem.
Jak wykorzystac puree z dyni w kuchni?
Doskonale sprawdza się w połączeniu z naleśnikami, wypiekami oraz śniadaniową owsianką. Purée z dyni można także wykorzystać do przygotowania zup, farszów i sosów.
Przeboje FMCG 2018. O konkursie
Konkurs organizowany jest przez czasopismo Życie Handlowe. Do tegorocznej edycji konkursu zgłoszono rekordową liczbę ponad 600 produktów.