Ekologiczne batony ze strączków. Nowość na rynku

Ekologiczne, bezglutenowe batony Guudie wyróżniają się tym, że stworzono je na bazie nasion roślin strączkowych. Od początku czerwca dostępne są na polskim rynku.

Guudie. Premiera w trakcie targów Biocontracting

Nasze Batony miały premierę podczas targów BioContracting w Nadarzynie. Batony Guudie, które są pierwszymi w Polsce przekąskami z soczewicy lub ciecierzycy, w składzie mają również orzechy nerkowca oraz masło klarowane. Wszystkie batoniki nie mają w swym składzie cukru

– mówi Agnieszka Wójtowicz, prezes firmy Green Port, która jest dystrybutorem produktu.

Batony Guudie dostępne są w czterech wersjach smakowych:

  • wanilia,
  • czekolada,
  • cynamon
  • z kurkumą.

Inne “batonowe” nowości w ofercie Green Port

W ofercie Green Port pojawiły się również surowe (RAW) batony warzywne Sweet Veggie – propozycja dla wegetarian i wegan oraz mam, których dzieci nie lubią jeść warzyw.

Sweet Veggie dostępne są w 3 połączeniach smakowych– burak i śliwka, marchew i banan, ananas i szpinak.

Trzecią nowością są batoniki proteinowe Rice Up Protein. Ich składnikiem białkowym są proteiny ryżowe, które mają gwarantować hipoalergiczność, łatwe wchłanianie oraz dobry profil aminokwasowy.  Batony proteinowe proponowane są w 3 smakach: malinowym, orzechowym oraz czekoladowo-cynamonowym.

Sprawdź nasz: Test konsumencki polskich naturalnych batonów sportowych

Green Port, czyli…

Green Port to hurtownia naturalnych kosmetyków i suplementów diety, oraz ziół. Firma prowadzi także Centra Green Port Natura i Zdrowie – połączenie sklepów zielarsko-medycznych z gabinetem specjalisty (dietetyk,masażysta, zielarz, naturopata) oraz wydaje czasopismo Green Port NATURA & ZDROWIE.