Produkcja żywności ekologicznej – z czym to się je? – pod tym hasłem planujemy przeprowadzić szkolenia w Katowicach (ew. Krakowie), Warszawie i Trójmieście. Zapisujcie się, liczba miejsc ograniczona. Dawka solidnej wiedzy nie 😉
Zajęcia poprowadzi redaktor naczelny i wydawca Biokuriera, Karol Przybylak odpowiedzialny za część marketingową i „rynkową” programu. W tajniki produkcji i certyfikacji wprowadzi Was natomiast praktyk (bo wiedzę praktyków cenimy najwyżej!) – Mariusz Florek, na co dzień zajmujący się przetwórstwem ekologicznym.
Jak wygląda szczegółowy program szkolenia?
1. Eko-rynek w pigułce
• Ekologiczna produkcja rolna
• Przetwarzanie produktów rolnictwa ekologicznego
• Certyfikacja i kontrola produkcji
• Znakowanie produktów ekologicznych (BIO, EKO, znaki graficzne)
• Wymogi prawne regulujące przetwarzanie produktów rolnictwa ekologicznego
2. Eko-rynek w liczbach
• Polski i światowy rynek produktów ekologicznych
• Struktura eko-rynku w Polsce
• Badania konsumenckie
• Najważniejsze trendy rynkowe
3. ABC certyfikacji z punktu widzenia producenta produktów ekologicznych
• Audyt „0”
• Przygotowanie firmy do audytu
• Niezbędne dokumenty wymagane przy audycie (przykładowe wzory)
• Podwykonawstwo
• Produkcja konwencjonalna i ekologiczna – organizacja logistyki w przedsiębiorstwach wytwarzających produkty ekologiczne i konwencjonalne
4. Organizacja procesu sprzedaży produktów ekologicznych
• Projektowanie i wprowadzanie na rynek eko-produktów
• Proces ustalania cen sprzedaży
• Budowa kanałów dystrybucji
• Sprzedaż zagraniczna
5. Efektywna komunikacja i marketing produktów ekologicznych
• Wykorzystanie mediów do komunikacji z odbiorcami końcowymi
• Projektowanie treści przekazu reklamowego: dobre przykłady komunikowania walorów użytkowych i jakości produktów.
• Promocja sprzedaży.
• Najważniejsze wydarzenia na rynku eko-produktów
• Targi, konferencje
6. Podsumowanie, pytania i dyskusja.
Miejsca:
- Warszawa, termin: 22.11.2018r => ZAPISZ SIĘ I ZAPŁAĆ MNIEJ
- Katowice/Kraków: 29.11.2018r => ZAPISZ SIĘ I ZAPŁAĆ MNIEJ
- Trójmiasto, termin: 6.12.2018r => ZAPISZ SIĘ I ZAPŁAĆ MNIEJ
Szczegółowe lokalizacje podamy bliżej terminów szkolenia. Zapraszamy, liczba miejsc ograniczona!
Inwestycja (dla 1 osoby):
535 zł netto + podatek VAT (658,05 brutto) – przy wpłacie do dnia 5.11.2018r.
595 zł netto + podatek VAT (731,85 brutto) – przy wpłacie od 6.11.2018r. do dnia szkolenia.
Cena szkolenia obejmuje:
• przerwy kawowe,
• lunch,
• materiały szkoleniowe,
• certyfikat.
Zapraszamy również na Kongres Ekobranży, czyli wydarzenie, które organizujemy wspólnie z redakcją czasopisma Ekodostawcy podczas Targów Natura Food w Łodzi.