Biofood wprowadza ekologiczne musy owocowo-warzywne do wyciskania


Ekologiczne musy owocowo – warzywne Biofood to łatwe w użyciu przekąski. Dostępne są w 6 smakach. Aby móc je produkować, przetwórcy wykorzystali unijne wsparcie i zainwestowali w nowy sprzęt.


 Bio Mus ABC to idealna propozycja na drugie śniadanie lub zdrową przekąskę w ciągu dnia do pracy, szkoły lub na wycieczkę. Naturalnie słodkie, bez dodatku cukru, lekkie i nadające się do recyklingu opakowanie z bezpiecznym dla dzieci zamknięciem. Klasyczne musy owocowe zawierają małą ilość owoców, za to bardzo dużo cukru.  My stawiamy na prosty skład oparty na ekologicznych składnikach

– mówi Michał Skowroński z BioFoodu.

Ekologiczne musy owocowo-warzywne dostępne są w sześciu smakach:

  • Marchew + Jabłko,
  • Malina + Banan + Jabłko,
  • Truskawka + Banan + Jabłko,
  • Ananas + Banan + Jabłko,
  • Śliwka + Banan + Jabłko,
  • Mango + Banan + Jabłko.

Żywność Ekologiczna BIO FOOD sp. z o.o. od 1994 roku zajmuje się wyłącznie przetwórstwem owoców i warzyw ekologicznych. Przetwórnia skoncentrowana jest na produkcji soków owocowych, soków owocowo-warzywnych, soków z warzyw kiszonych. Uzupełnieniem asortymentu są przetwory owocowo-warzywne takie jak: korniszony, kapusta kiszona, sałatki warzywne powidła śliwkowe, masło sezamowe i zupy ekologiczne