BioBiznes Forum w trakcie Natura Food 2017. Znamy program

Jakie działania przyciągają klientów do sklepów z ekożywnością? Czy wyedukowany sprzedawca „się opłaca”? Czym jest „zero waste”? Jak promować bioprodukty w social mediach? To tylko niektóre z pytań, na które odpowiadać będą prelegenci BioBiznes Forum. Wykłady i prezentacje tradycyjne towarzyszą łódzkim targom Natura Food.


Targi Natura Food i BeECO to najważniejsze wydarzenie branży BIO w Polsce. Impreza zaplanowana jest na 13-15 października 2017. Odbywa się w Łodzi.

Oprócz targów, odwiedzający i wystawcy, skorzystać mogą z wielu wydarzeń dodatkowych: wykładów, prezentacji, szkoleń. Także my włączamy się w ten program z naszą „Akademią Biokuriera” nt. „Skuteczna sprzedaż w ekosklepie. Jak to zrobić w czasach ekspansji sieci?”

Program BioBiznes Forum

sobota 14.10

godz. 14:00 – 14:10 prowadzenie:  Karol Przybylak (Biokurier.pl)
godz. 14:10 – 14:30 Sprzedaż to za mało! Dowiedz się, jakie działania poza sprzedażą przyciągają Klientów / prowadzenie: EKOlogika – Warszawa, Aneta Sakowicz.
godz. 14:30 – 15:00 Zanim otworzysz ekologiczny sklep specjalistyczny pamiętaj o…/ prowadzenie: Arkadiusz Kordala, Dyrektor Handlowy,  BIOPLANET
godz. 15:00 – 15:30 „Składniki produktów: wegańskie, wegetariańskie, ekologiczne, organiczne, hipoalergiczne – co to znaczy? Zalety certyfikacji.” / prowadzenie: red. nacz. Żaneta Geltz, Magazyn Hipoalergiczni
godz. 15:30 – 16:00 „Mieszana półka” – za czy przeciw? Badania shooperowe w służbie wegańskiej społeczności / wegańskiej  prowadzenie: Karolina Liberka, Feno
godz. 16:00 – 16:30   Edukacja sprzedawcy – jak ważny jest to element w sklepie  specjalistycznym – co powinien wiedzieć, kto prowadzi szkolenia? / prowadzenie: Katarzyna Linoż, Joanna Świercz, Dyrektor ds. Rozwoju i Strategii, Członek Zarządu (Eko-wital)
godz. 16:30 – 17:00 Jak przyciągnąć aktywnych do sklepów / prowadzenie: Adam Turowiec
godz. 17:00 – 17:30 Merchandising w sklepie specjalistycznym w dużym mieście, miasteczku, na prowincji oraz w miejscach wzmożonego ruchu turystycznego. Co determinuje lokalizacja sklepu – szanse i zagrożenia / prowadzenie: Michał Kapica – prezes Smak Natury
godz. 17:30 – 18:00 Kosmetyki, detergenty – jak wprowadzić ten asortyment do sklepu? dermokonsultacje / prowadzenie: Jagoda Kowalczyk, Andrzej Jabłoński – ECOmea

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

niedziela 15.10

godz. 11:00 – 11:45 Zero waste – o co w tym chodzi? – w sklepie stacjonarnym, internetowym, restauracji, hotelu? Dlaczego warto, jak to wprowadzić? / prowadzenie:Paweł Poloch , Eko Dystrybutor

godz. 11:45 – 12:30 BIO, EKO, organiczna, z zagrody, od szczęśliwych kurek. Czyli zdrowa żywność w Social Mediach /  prowadzenie: Karolina Liberka, Feno
godz. 12:30 – 13:00 Alergeny w produktach żywieniowych – co sprzedawca i restaurator powinien wiedzieć / prowadzenie: Katarzyna Jankowska – Mama Alergika Gotuje

 

Brak postów do wyświetlenia