Teraz czytasz...
Nowy numer Biokuriera już w drodze do Was!
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
Bio Kurier

Nowy numer Biokuriera już w drodze do Was!

Agnieszka Gotówka

Biokurier w nieco odmienionej wersji opuścił drukarnię i na dniach trafi w ręce naszych Czytelników. O czym piszemy w najnowszym numerze?

Biokurier, który od lat cieszy się dużą popularnością, doczekał się zmian. Nieco inna jest szata graficzna. Świeżości nabrało też logo. Od tego roku chcemy też postawić na większą interakcję między tym co w sieci, a tym co w druku.

W internecie nasi Czytelnicy znajdą rozwinięcia tematów, które poruszamy w druku oraz dodatkowe informacje i przepisy kulinarne. Na portal biokurier.pl przenosimy również newsy, których w drukowanej wersji będzie teraz znacznie mniej. W sieci udostępniamy też interaktywną wersję każdego numeru. Można w niej znaleźć dodatkowe materiały oraz znacznie więcej stron

– mówi Karol Przybylak, wydawca.

Biokurier w druku. O czym przeczytacie?

Na tapet wzięliśmy ramen. Zupa na pierwszy rzut oka zwyczajna, ale zyskuje przy głębszym poznaniu: nie tylko jest pożywna i smaczna, ale też nie bez powodu stała się ikoną japońskiej kuchni. Jaka jest jej historia? Kiedy zyskała na popularności? I co ma wspólnego z błyskawicznymi zupkami chińskimi, których, w przeciwieństwie do ramenu, lepiej unikać? Odpowiedzi na te pytania szukajcie w dziale „Spróbuj” drukowanej wersji Biokuriera.

Podjęliśmy się też tematu popularnych ostatnio shotów witaminowych. Sprawdziliśmy, które ze składników grają w nich pierwsze skrzypce i na co zwracać uwagę, kupując gotowe shoty. A jeśli wolicie przygotować je samodzielnie, mamy dla Was inspirujące przepisy!

Joanna i Michał Litwińscy przygotowali artykuł o surowym kakao. Dowiecie się z niego, dlaczego warto po nie sięgać regularnie oraz jakiej czekolady szukać na sklepowych półkach, by mieć pewność, że będzie miała pozytywny wpływ na nasze zdrowie.

A jeśli o jedzeniu mowa, w najnowszym numerze Biokuriera przeczytacie również ciekawostki na temat paelli. Skąd pochodzi to danie i jak się je przygotowuje? O tym w artykule dr Piotra Geise.

W Biokurierze głos mają eksperci!

Katarzyna Jankowska (Mama Alergika Gotuje) podpowie, jak sobie radzić w okresie pylenia roślin. Dzieli się też przepisem na risotto buraczane i proste babeczki bezglutenowe.

Ekspertka ds. żywienia w Narodowym Centrum Edukacji Żywieniowej i Centrum Dietetycznym Online NIZP-PZH PIB w Warszawie, mgr inż. Paula Nagel, opracowała materiał dotyczący żelaza w diecie roślinnej. Dowiecie się z niego wszystkiego na temat tego pierwiastka: jaka jest jego przyswajalność, dlaczego jest tak ważny i jakie są objawy niedoboru żelaza.

W druku nie zabraknie też prezentacji dobrej jakości produktów ekologicznych.

Magdalena Przybylak-Zdanowicz, autorka książek z serii „Kosmetyka naturalna”, podpowiada, jak zadbać o piękny i zdrowy wygląd bez konwencjonalnych kosmetyków. Wszystko, czego potrzebujesz, by nadać skórze blasku masz w… swojej kuchni!

Zobacz także


Przeczytacie też ciekawą rozmowę z dr n. farm. Markiem Ellnainem, współautorem książki „Konfekty, morselki, syropy i inne zdrowe łakocie z serwantki farmaceuty”, na temat dawnych specyfików, które przeżywają dziś prawdziwy renesans.

Od kilku numerów w drukowanym Biokurierze jest miejsce dla działu „Mamy w sieci”. Publikujemy tam teksty, które pierwotnie ukazują się na portalu „Mamy w sieci”. Piszemy o rodzicielstwie, opiece nad dzieckiem, jego edukacji i zdrowiu. Nie boimy się tematów tabu, o czym możecie się przekonać, czytając rozmowę z Agnieszką Makulską, psychologiem. Ekspertkę pytamy o objawy i konsekwencje wypalenia rodzicielskiego. Radzimy się też, to co zrobić, by rodzicielstwo dawało radość i satysfakcję.

Biokurier z dostawą do domu

Wszystkie treści przygotowujemy dla Was, drodzy Czytelnicy, z najwyższą starannością. Opieramy się na fachowej literaturze, do współpracy zapraszamy dietetyków, psychologów, psychodietetyków. Nie idziemy na skróty! Dziękuję, że to doceniacie, o czym świadczy coraz większe zainteresowanie prenumeratą indywidualną.

Jeśli Wy również chcielibyście otrzymywać Biokuriera bezpośrednio do swoich skrzynek, zapraszamy po szczegóły.

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.