Zimowy numer Biokuriera – czasopisma o produktach ekologicznych.
Spis treści:
SPIS TREŚCI
MISZ MASZ
5. Wszystkie kolory soczewicy / Burak
WIESZ WIĘCEJ
6. Pierogi. Prosta receptura na doskonały smak
SPRÓBUJ
12. Subiektywny alfabet superfoods cz. 8: rokitnik, imbir, ocet jabłkowy
5 FAKTÓW O…
15. Pięć faktów o kaszy jaglanej
WIESZ WIĘCEJ
18. Od ziarenka do tabliczki, czyli co warto wiedzieć o kakao i jak powstaje
czekolada?
Z PORADNIKA MAMY ALERGIKA
24. Przygotuj się na MAGiczne Święta!
DBAJ O ZDROWIE
26. Zadbaj o odpowiednią dawkę witaminy A w diecie!
GARŚĆ PRZEPISÓW
30. Cztery pomysły na jaglankę:
JAK POWSTAJE BIO
34. Jak działa certyfikacja ekologiczna?
CZYTAJ W KUCHNI
40. Najlepsze książki o fermentacji 2016
AKTYWNE SMAKI
42. Osiem naturalnych sposobów, aby pobudzić się na zimowy trening
45. Kuchnia w biegu
SMAKIEM PO MAPIE
46. Bornholm – w krainie wędzonego śledzia
PORADNIK DOMOWY
50. Cztery proste porady na Święta
KOSMETYKA NATURALNA
52. Pięć sposobów na naturalną pielęgnację skóry zimą
54. Szampon wybieraj z głową
NEWSROOM
58. Nowości i aktualności ze świata BIO
65. Nowe produkty na rynku