Truskawki i czekolada? Duet idealny!

Truskawki w czekoladzie

Truskawki i czekolada to połączenie, które nie ma sobie równych. Przekonają się o tym goście eventu, który odbędzie się w poniedziałek, 21 czerwca 2021 r. Na wydarzenie zaproszeni zostali m.in. blogerzy kulinarni oraz foodies, a także przedstawiciele prasy kulinarnej.

Polskie truskawki bezdyskusyjnie są najlepsze. Słodkie, pachnące i soczyste. W połączeniu z doskonałej jakości czekoladą to kulinarny raj! Będą się mogli o tym przekonać goście eventu “Truskawka w czekoladzie”, którego patronem został BlogCzekolady.pl.

Spotkanie rozpocznie się na plantacji truskawek w Księżnym Lesie. O walorach truskawki opowie Manfred Skrzypczyk, śląski plantator i promotor jakościowej produkcji.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

5 faktów na temat….. truskawki

Goście przeniosą się następnie do kuchni Restauracji Pod Platanami (Zbrosławice-Wilkowice). Tam odbędą się pokazy kulinarne wraz z degustacjami, które poprowadzą Mikołaj Rey oraz Łukasz Ziembiewicz. Nie zabraknie też truskawek w czekoladzie, które gościom zaserwuje Agnieszka Jasińska. Sporą dawką wiedzy o tym, jak łączyć czekoladę z innymi produktami, podzieli się Agnieszka Woźniak z Beskid Chocolate.

Program spotkania

1. Tam, gdzie rosną truskawki – Księży Las, godz. 11.00 – wizyta na plantacji. W świat walorów truskawki wprowadzi nas Manfred Skrzypczyk, śląski plantator i promotor jakościowej produkcji
2. Kulinarny fenomen truskawki – Restauracja pod Platanami, godz. 15:00. Odkryjemy walory smakowe i zdrowotne truskawki – pokaz kulinarny oraz degustacja
Dla zdrowych jelit, odporności i urody – truskawka elementem zdrowego stylu życia, Iwona Zmysło, Zdrowocześni.pl
Kulinarny fenomen truskawki – wytrawne smaki na lunch i kolację – Szefowie Kuchni Mikołaj Rey i Łukasz Ziembiewicz
3. Truskawka w czekoladzie, ok. godz. 16:00, Restauracja pod Platanami. Dlaczego polską truskawkę warto łączyć z polską czekoladą – moc słodkich inspiracji, pokaz cukierniczy oraz degustacja.
Dobre, bo polskie i rzemieślnicze – Agnieszka i Jan Woźniak, Beskid Chocolate
Słodka historia truskawki opowiedziana ze szczyptą czekolady Natalia Aurora Ignacek, Blog Czekolady
Czekoladowo-truskawkowa uczta dla zmysłów – Agnieszka Jasińska, Kulinarne Nawigacje

Brak postów do wyświetlenia