Akademia Biokuriera zaprasza na szkolenie “Produkcja żywności ekologicznej – z czym to się je? Jak zamienić ideę w biznes”

blank

Jak wygląda proces certyfikacji ekologicznej? Jakie są aktualne trendy i prognozy dla rynku żywności ekologicznej? W jaki sposób regulowane jest powstawanie produktów BIO? Jak wdrożyć ekologiczną produkcję w firmie? W jaki sposób promować ekoprodukty? Na te pytania odpowiemy podczas szkolenia Produkcja żywności ekologicznej – z czym to się je? Jak zamienić ideę w biznes”. Serdecznie zapraszamy!

Jednodniowe szkolenie poprowadzą Karol Przybylak (redaktor naczelny Biokuriera) oraz Mariusz Florek (konsultant biznesowy i współwłaściciel firmy działającej na rynku żywności eko). Wiedza zaprezentowana zostanie w przystępnej i nastawionej na praktykę formie. Każdy uczestnik otrzyma popartą wieloletnim doświadczeniem wiedzę, poświadczoną certyfikatem.

Szkolenie odbędzie się 19 listopada 2020 w Toruniu. Bliżej terminu poinformujemy o dokładnej lokalizacji. W razie odwołania szkolenia – gwarantujemy zwrot środków.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Po szkoleniu będziesz wiedzieć:

  • jak przygotować swoją firmę do certyfikacji eko,
  • jaka jest sytuacja na ekorynku,
  • w jaki sposób przygotować strategię wejścia na ekorynek
  • na co zwrócić uwagę w marketingu ekoproduktów

blank

Oto szczegółowy program szkolenia Produkcja żywności ekologicznej – z czym to się je? Jak zamienić ideę w biznes”:

1. Eko-rynek w pigułce

  • Ekologiczna produkcja rolna
  • Przetwarzanie produktów rolnictwa ekologicznego
  • Certyfikacja i kontrola produkcji
  • Znakowanie produktów ekologicznych (BIO, EKO, znaki graficzne)
  • Wymogi prawne regulujące przetwarzanie produktów rolnictwa ekologicznego

2. Eko-rynek w liczbach

  • Polski i światowy rynek produktów ekologicznych
  • Struktura eko-rynku w Polsce
  • Badania konsumenckie
  • Najważniejsze trendy rynkowe

3. ABC certyfikacji z punktu widzenia producenta produktów ekologicznych

  • Audyt „0”
  • Przygotowanie firmy do audytu
  • Niezbędne dokumenty wymagane przy audycie (przykładowe wzory)
  • Podwykonawstwo
  • Produkcja konwencjonalna i ekologiczna – organizacja logistyki w przedsiębiorstwach wytwarzających produkty ekologiczne i konwencjonalne

4. Organizacja procesu sprzedaży produktów ekologicznych

  • Projektowanie i wprowadzanie na rynek eko-produktów
  • Proces ustalania cen sprzedaży
  • Budowa kanałów dystrybucji
  • Sprzedaż zagraniczna

5. Efektywna komunikacja i marketing produktów ekologicznych

  •  Wykorzystanie mediów do komunikacji z odbiorcami końcowymi
  • Projektowanie treści przekazu reklamowego: dobre przykłady komunikowania walorów użytkowych i jakości produktów
  • Promocja sprzedaży
  • Najważniejsze wydarzenia na rynku eko-produktów
  • Targi, konferencje

6. Podsumowanie, pytania i dyskusja.

Prowadzący:

Karol Przybylak – redaktor naczelny Biokuriera – pierwszego periodyku na rynku polskim poświęconemu tematyce ekologicznej. Ceniony ekspert w zakresie budowania procesów komunikacji, promocji i reklamy na rynku produktów ekologicznych. Organizator wielu szkoleń i seminariów poświęconych branży ekologicznej.

Mariusz Florek – niezależny konsultant w zakresie podnoszenia efektywności sprzedaży w przedsiębiorstwach. W ciągu blisko 20-letniej działalności zrealizował kilkadziesiąt projektów doradczych, w tym kilka w branży spożywczej. Współwłaściciel firmy produkującej żywność ekologiczną.

Miejsce: Toruń

Termin: 19 listopada 2020r., w godz. 10.00 – 15.00

Inwestycja w szkolenie ” Produkcja żywności ekologicznej…” (dla 1 osoby):

  • 539 zł netto + podatek VAT (700 zł brutto) – przy wpłacie do dnia 15.07.2020r.
  • 595 zł netto + podatek VAT (731,85 brutto) – przy wpłacie od dnia 16.07.2020r.

Ostateczny termin zapłaty: 1.11.2020 r. W razie odwołania szkolenia – gwarantujemy zwrot środków.

Zapisz się już dziś. Liczba miejsc ograniczona

Koszt szkolenia obejmuje: przerwy kawowe, lunch, materiały szkoleniowe, certyfikat.

blank

Czym jest Akademia Biokuriera?

Akademia Biokuriera to nasz redakcyjny projekt w ramach, którego szkolimy i doradzamy firmom oraz producentom działającym na rynku żywności ekologicznej. Do tej pory współpracowaliśmy z: Międzynarodowymi Targami Łódzkimi, Merkury S.A., Centralnym Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Brwinowie, oddział w Radomiu, Biocontrating, Społem Warszawa Południe, Mazowieckim Urzędem Marszałkowskim, Dolnośląskim Urzędem Marszałkowskim oraz Warmińsko – Mazurskim Urzędem Marszałkowskim.

 

Brak postów do wyświetlenia