Ekochallenge – o przyszłości ekosklepów na NATURAFOOD & beECO

Ekochallenge – wyzwania i szanse dla Twojego ekosklepu – pod tym hasłem organizujemy w Łodzi II Kongres Ekobranży. Serdecznie zapraszamy na targi NATURAFOOD & beECO.

Nasza konferencja składać się będzie z dwóch części. W pierwszej z nich zaprezentujemy aktualne rynkowe trendy oraz podsumujemy 2019 rok w branży żywności ekologicznej.

Bardzo ciekawą prezentację przedstawi Sylwia Kaczmarek, redaktorka gotujwstylueko.pl a także pełnomocnik do spraw jakości w Bio Planet S.A. Temat wystąpienia brzmi: Jakość i bezpieczeństwo chińskich produktów rolnictwa ekologicznego w Polsce.

W drugiej części Kongresu Ekobraży odbędzie się dyskusja panelowa z udziałem publiczności. W jaki sposób prowadzić ekosklep w czasach, gdy żywność ekologiczna jest szeroko dostępna? Jaką rolę w sprzedaży mogą odgrywać świeże produkty? Jakie rozwiązania marketingowe są warte wypróbowania? Czy współpraca pomiędzy niezależnymi ekosklepami to dobre rozwiązanie?

Wspólnie z panelistami (już wkrótce ich przedstawimy) będziemy poszukiwać odpowiedzi na te i inne pytania.

Kongres odbędzie się w sobotę 19 października 2019 o godzinie 11.

Serdecznie zapraszamy do aktywnego udziału i rejestracji: https://evenea.pl/imprezy/konferencje/lodz/ii-kongres-ekobranzy-229627/

Strona wydarzenia na facebooku: https://www.facebook.com/events/869713836738480/

Wstęp na kongres jest bezpłatny dla osób posiadających wejściówkę na targi.

II Kongres Ekobranży organizujemy razem z: gotujwstylueko.pl i Ekodostawcy. Partnerem wydarzenia jest Bio Planet SA.

Dlaczego warto?

W 2019 Kongres Ekobranży odwiedziło ok. 90 właścicieli sklepów z żywnością ekologiczną. W panelu dyskusyjnym udział wzięli: Sylwester Strużyna – prezes Bio Planet S.A., Michał Kapica – prezes Smak Natury, Zbigniew Czerniszewski – prezes Eko Wital, Aneta Sakiewicz – Ekologika, Łukasz Gębka – Farma Świętokrzyska oraz Urszula Sołtysiak z Polskiej Izby Żywności Ekologicznej. Przeczytaj naszą relację