Wrocław. Targi TAR ECO w listopadzie

TAR-ECO, czyli targi Żywności Ekologicznej i Zdrowego Stylu Życia odbędą się w dniach 26-27 listopada 2016 roku we Wrocławiu. To już trzecia edycja tej imprezy.

Organizatorzy zapraszają wszystkich związanych z branżą żywności ekologicznej. Mile widziani są producenci, sprzedawcy, lokalni rolnicy i dystrybutorzy produktów ekologicznych i regionalnych. Będą oni mieć okazję do zaprezentowania się przed bezpośrednim klientem, jak również do nawiązania współpracy ze sklepami i hurtowniami.

W czasie imprezy będzie możliwość konsultacji ze specjalistami, m.in. z dietetykiem. Odbędą się ponadto wykłady i prelekcje dla firm z branży, które poprowadzą eksperci z dziedzin nauk o żywności, pasjonaci i praktycy.

Na targach TAR-ECO przewidziano liczne atrakcje dla rodzin z dziećmi i ciekawe konkursy dla odwiedzających. Nie zabraknie również pokazów na scenie i warsztatów.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Targi odbędą się w hali IASE o powierzchni wystawienniczej 1500 m2. Poprzednie edycje imprezy cieszyły się ogromną popularnością.
Wystawcy mogą nadsyłać zgłoszenia do 7 listopada 2016 r.

Zakres tematyczny targów TAR-ECO obejmuje:
– żywność pochodzącą z upraw ekologicznych,
– żywność regionalną,
– wysokiej jakości miody,
– makaron, mąkę, kaszę, ryż;,
– przetwory mleczne i jajka,
– oleje i oliwy,
– herbatę, kawę, kakao,
– soki tłoczone, napoje, syropy,
– przetwory z owoców i warzyw,
– zioła i suplementy diety,
– witaminy i minerały,
– ekologiczne wyroby mięsne i wędliny,
– słodycze,
– kosmetyki naturalne,
– piwa rzemieślnicze,
– zdrowy styl życia,
– diety wegańskie, wegetariańskie, bezglutenowe,
– dietetykę.
Co: III edycja Targów Żywności Ekologicznej i Zdrowego Stylu Życia
Gdzie: Hala IASE, ul. Wystawowa 1 we Wrocławiu
Kiedy: 26-27 listopada 2016 r.

Oprac. Agnieszka Gotówka

Brak postów do wyświetlenia