Uniwersytet Opolski będzie szkolić przedsiębiorców z zakresu żywności ekologicznej

„Nasz ekoprodukt” to projekt szkoleniowy Uniwersytetu Opolskiego. Uczestnicy szeregu warsztatów poznają dogłębnie pojęcie ekologicznego produktu, zasady jego certyfikacji i kontroli oraz tego jak go skutecznie promować.

Szkolenia są dostępne dla maksymalnie 128 pracowników z opolskiej branży spożywczej, zainteresowanych wytwarzaniem ekologicznej żywności. 12 z 16 szkoleń odbędzie się w wybranych miastach powiatowych regionu: Strzelcach Opolskich, Brzegu, Prudniku, Kluczborku i Opolu. Dzięki temu, każdy z zainteresowanych uczestnictwem zaoszczędzi czas i pieniądze na dojazd.

Co najważniejsze szkolenia są nieodpłatne. Każde z nich jest prowadzone w cyklu 32 godzin (4 dni x 8 godzin) co pozwala na pełne zapoznanie się z ideą ekologicznej żywności. Seria szkoleń potrwa od listopada 2015r. do marca 2016r.

Popyt na zdrową żywność jest, konkurencja wśród producentów wciąż mała, a zainteresowanie produktami ekologicznymi rośnie. Warto skorzystać z nadarzającej się okazji i poszerzyć swoją wiedzę. Wystarczy zgłosić się poprzez formularz elektroniczny

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Więcej informacji znajduje się na stronie www.inkubator.uni.opole.pl.

Projekt Szkolenia dla opolskich producentów żywności „Nasz ekoprodukt” jest organizowany przez Uniwersytet Opolski oraz współfinansowany ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Opolu.

Brak postów do wyświetlenia