Regionalia 2016 – przygotowania do 5 edycji trwają

 

Trwają przygotowania do 5. jubileuszowej edycji Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2016.

Do 5. Targów Regionalia pozostały niespełna trzy miesiące. Wydarzenie ukazujące bogactwo produktów sektora spożywczego oraz regionalnych wyrobów rzemieślniczych cieszy się zainteresowaniem zarówno wystawców, jak i klientów. Podczas zeszłorocznej edycji w targach wzięło udział ponad 200 wystawców, których stoiska odwiedziło kilkanaście tysięcy osób.

Regionalia odbędą się w dniach 22-24 kwietnia br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie, przyciąga uwagę przedstawicieli biznesu poszukujących smacznych i zdrowych wyrobów opartych na sprawdzonych recepturach. W ofercie wystawców obok przysmaków z całej Polski znajdą się także zagraniczne specjały.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Wiele firm wykorzystuje swoją obecność na Targach Regionalia do bezpośredniej sprzedaży, inne podtrzymują relacje z klientami oraz zbierają opinie na temat produkowanego wyrobu. Dodatkowo wystawcy coraz chętniej korzystają z takich form prezentacji jak: warsztaty, prelekcje, konferencje
czy degustacje.

Konkurs dla wystawców

Firma Międzynarodowe Targi Polska, organizator imprezy, zachęca producentów oraz dystrybutorów produktów do udziału w konkursie na Najlepszy Produkt Targów Regionalia 2016. Konkurs ma na celu promocję regionalnych i lokalnych produktów oraz rzemiosła artystycznego z Polski i ze świata. Stwarza on szansę do wyróżnienia się na tle konkurencji. Konkurs został objęty honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, który przygotował dla zwycięzcy nagrodę główną w postaci Pucharu. Ponadto przyznane zostaną Złote Medale Targów Regionalia za produkty odznaczające się najwyższą jakością w kategoriach: „Skarby natury”, „Promile i procenty”, „Natura i uroda” oraz „Rękodzieło”. Do 10 kwietnia zainteresowane firmy mogą zgłaszać po jednym produkcie.

Równolegle odbędą się 21. Targi Turystyki i Wypoczynku Lato oraz 4. Targi Agroturystyka. Targi Lato  to kiermasz ofert wakacyjnych i weekendowych, utrzymany w charakterze festynu turystycznego,
gdzie w jednym miejscu można znaleźć wszystko, co niezbędne do zaplanowania udanego urlopu  czy krótszego odpoczynku w najatrakcyjniejszych rejonach Polski i poza jej granicami. Z kolei na Targach Agroturystyka wystawcy przybliżą ofertę krajowych gospodarstw agroturystycznych, domków letniskowych, pokoi gościnnych, kwater prywatnych, willi, pensjonatów, campingów i pól namiotowych. Oba wydarzenia to także okazja by zasięgnąć informacji na temat atrakcji danego regionu u przedstawicieli lokalnych organizacji i stowarzyszeń agroturystycznych.

Informacje praktyczne

5. Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2016 odbędą się w dniach 22-24 kwietnia 2016 w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie przy ul. Marsa 56c. Wstęp na targi jest bezpłatny. Więcej informacji znajduje się na www.targiregionalia.pl.

Brak postów do wyświetlenia