Promują stewię jako alternatywę dla cukru

– Specjalizujemy się w produktach słodzonych stewią. Są to przede wszystkim słodycze bo chcemy zaproponować zdrowszą alternatywę w tym zakresie. Firma Powstała z myślą o osobach, które prowadzą zdrowy styl życia i szukają sposobu na ograniczenie spożycia cukru, ale jednocześnie nie chcą rezygnować z przyjemności, jaką daje smak słodkiej kawy czy czekolady – mówi Beata Straszewska właścicielka Stewiarni.

Oferowane przez Stewiarnię produkty nie posiadają certyfikatu ekologicznego, ale część z nich posiada certyfikat Fairtrade gwarantujący godziwe wynagrodzenie dla pracowników z krajów tzw. Globalnego Południa.

Firma zajmuje się dystrybucją belgijskich wyrobów czekoladowych Cavalier oraz ekstraktów ze stewii (w tabletkach, płynie i kryształkach) austriackiej marki Natusweet.

(kp)

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Przeczytaj relację z Targów Regionalia: Podsumowujemy tegoroczne Regionalia

Sprawdź realcję z Targów World Food: Pierwsza edycja Targów World Food – relacja i zdjęcia od Biokuriera

 

Brak postów do wyświetlenia