O pieczywie bio i żywności eko na Polagrze

Jednym z głównych tematów Strefy Niszy, Innowacji i Tradycji koordynowanej przez redakcję czasopisma Mistrz Branży będzie bio pieczywo i żywność ekologiczna. W niedzielę 28 września do Poznania zawitają przedstawiciele Bio Piekarni z Grudyni Wielkiej (woj. opolskie) oraz jednostki certyfikującej BioCert z Krakowa.

Będą zachęcać piekarzy do przejścia na BIO

Będziemy zachęcać do certyfikacji Bio żeby w efekcie tego w wielu rejonach kraju zaczęły pojawiać się Bio piekarnie jak grzyby po deszczu żeby coraz więcej osób miało dostęp do lepszego jedzenia. A że przybędzie konkurencji ? a, to dobrze. To mobilizuje do bardziej wytężonej pracy – zapowiada biopiekarz Bogdan Smolorz na swoim facebookowym profilu.

Bogdan Smolorz wraz z małżonką zaprezentują wypiek bio pieczywa oraz udzielą niezbędnych rad o tym jak zmienić zakład i przystosować go do warunków produkcji ekologicznej.

Tajniki eko certyfikacji

Z kolei Dorota Kowalewska z BioCert Małopolska informować będzie o tym, jak certyfikuje się produkty Bio i jakie trzeba spełniać wymagania, aby je wprowadzić.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Stoisko redakcji Mistrza Branży znajdować się w pawilonie 5A (stoisko nr 52). Targi Polagra odbywają się w Poznaniu w dniach 29 września – 2 października 2014, ale Strefy Niszy, Innowacji i Tradycji rusza już 28 września 2014.

Szczegółowy program wydarzenia na stronach czasopisma Mistrz Branży.

Mistrz Branży to czasopismo branżowe dla piekarzy, cukierników, lodziarzy oraz branż pokrewnych

Brak postów do wyświetlenia