Toruński Festiwal Smaków za nami – relacja i zdjęcia

Pachnące wędliny, oryginalne sery (nie tylko z Polski), oliwy, produkty zbożowe, kajmak – to tylko niektóre ze specjałów, które serwowano podczas Toruńskiego Festiwalu Smak. Wydarzenie odbyło się w ostatni weekend, oto garść smakowitych zdjęć.

Toruński Festiwal Smaków towarzyszył Targom Turystycznym Wypoczynek. Opiekunem wydarzenia jest profesor Jarosław Dumanowski, wybitny znawca kuchni staropolskiej. W tym roku na tematem przewodnim była kuchnia kopernikańska. W trakcie Festiwalu Smaków zorganizowano konkurs kulinarny, a także prezentacje multimedialne, warsztaty, pokazy i degustacje.

Sery zagrodowe z gospodarstwa Kaszubska Koza a obok eko miody z pasieki państwa Patalas
Mieczysław Babalski z Wytwórni Makaronu BIO z całą gamą przetworów zbożowych
Ryszard Gordon i wędliny z Rolmięsu. Ostatnie poprawki na stoisku…
A w przerwie między degustacjami 😉
Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Brak postów do wyświetlenia