Odporność: jak ją wzmocnić?
Odporność to temat, który często powraca w sezonie jesienno-zimowym. Szukamy wówczas sposobów na to, by pobudzić układ immunologiczny do walki z wirusami i bakteriami. Nic tu jednak nie sprawdzi się …
Odporność to temat, który często powraca w sezonie jesienno-zimowym. Szukamy wówczas sposobów na to, by pobudzić układ immunologiczny do walki z wirusami i bakteriami. Nic tu jednak nie sprawdzi się …
Zorganizowana już po raz 7. Konferencja dotycząca turystyki kulinarnej miała na celu prezentację prac, wymianę poglądów oraz wspólną dyskusja nad kierunkami i perspektywami wykorzystania kulinariów w turystyce i rozwoju regionalnym. …
Kasztan jadalny był niegdyś bazą czarnego spartańskiego chleba. Dziś niektórzy sportowcy traktują je jako dobre źródło „węgli” przed startem. Jednak kasztany i tak najbardziej chyba kojarzą się z jesienno-zimowym spacerem …
Turystyka kulinarna na rzecz zrównoważonego rozwoju to temat 7 edycji organizowanej przez Szkołę Główną Turystyki i Hotelarstwa Vistula konferencji.
Dżem z papryki to jeden z bardziej oryginalnych wyrobów. Można go kupić w Polsce, zwłaszcza w okolicy Radomia, skąd pochodzi 80 proc. krajowych zbiorów papryki. Do czego warto go wykorzystać?
Lanzarote to urokliwa wyspa, na której twórczo wykorzystano piękno i potęgę natury. Dopasowując się do niej, a nie przerabiając ją. Na ulicach tej kanaryjskiej wyspy nie znajdziecie reklam. Nie ma …
Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.
Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.