KATEGORIA:

Eko turystyka

Ekoturystyka, czyli turystyka z szacunkiem dla środowiska naturalnego. Piszemy o podróżowaniu z szacunkiem dla lokalnej kultury i tradycji. Doradzamy wielbicielom lokalnych smaków i produktów. Tematem tej kategorii jest nie tylko ekoturystyka, ale także turystyka kulinarna i kulturowa. W drogę!

Ekoturystyka, ostatnie artykuły

w tej kategorii
Aktywne SmakiDom i ogródEko turystyka

Ecodriving. Jak jeździć ekonomicznie. 10 kroków

Ekonomiczna i ekologiczna jazda. Powodów, aby się jej nauczyć obecnie nie brakuje. Oprócz kwestii związanych z cenami, motywuje nas troska o środowisko. Sprawdźcie na czym polega ecodriving.

czytaj więcej >>
Eko turystyka

Muzeum konserw w Stavanger

Muzeum konserw w Stavanger zlokalizowane jest nieprzypadkowo. Wspomniane miasto to norweska „stolica śledzia”, a sam budynek, w którym mieści się placówka był niegdyś fabryką… konserw. Jak wygląda zwiedzanie? Co można …

czytaj więcej >>
Eko turystykaRelaksRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

Conservas Nudista. Ta restauracja serwowała tylko… konserwy

Conservas Nudista to madrycka restauracja, która bazowała na żywności od niewielkich, lokalnych dostawców oferujących różnego rodzaju przetwory (zwłaszcza rybne). Wszystkie potrawy przygotowywane były na oczach klientów z… konserw. Stąd frywolna …

czytaj więcej >>
Dom i ogródEko turystykaOgród ekologiczny

Ogród Bellingham. Odwiedzamy!

Ogród Bellingham „The Garden” Katarzyny i Andrew Bellingham znajduje się na Kaszubach w miejscowości Zgorzałe. To 7ha, które gospodarze urządzili w urokliwym angielskim stylu.

czytaj więcej >>
Akcja promocyjnaAktywne SmakiDom i ogród

Eco Drive unikalny system Citizena jak działa?

Eco Drive unikalny system Citizena jak działa? Japońska marka Citizen nie przestaje zachwycać fanów czasomierzy na całym świecie. Niejeden raz dała po zrozumienia, że chce podążać za nowościami i wprowadzać …

czytaj więcej >>
Eko turystykaEkologiczne jedzenieRelaks

Preboggión, czyli dzika włoszczyzna z Ligurii. Co wchodzi w jej skład?

Preboggión to mieszanka roślin doskonale znana we włoskiej Ligurii, która w kuchni wykorzystywana jest na wiele sposobów. Stanowi dodatek do wielu dań, ale może być też bazą do stworzenia pożywnej …

czytaj więcej >>

Nasze kanały:

Z kategorii Eko biblioteka: